Pasajul Basarab scumpeşte apartamentele din Militari

de:
01 aug. 2011
0 Afișari
Pasajul Basarab scumpeşte apartamentele din Militari

Unii proprietari din Militari au reacţionat imediat la deschiderea Pasajului Basarab, care a scurtat cu circa 20 de minute drumul dintre zona de sud-vest a Capitalei şi nordul oraşului. Majorarea preţurilor solicitate vine în contextul în care media pentru trei camere la nivelul Capitalei a rămas constantă, în jurul a 80.000 de euro, scrie zf.ro.

În schimb, în zona 1 Mai, la capătul nordic al Pasajului Basarab, preţurile solicitate pentru apartamentele cu trei camere au scăzut cu aproape 10% pe parcursul lunii iulie, de la 103.000 de euro la 93.000 de euro, potrivit indicelui ZF.

Apartamentele din Militari aveau preţuri de circa 120.000 de euro în 2008, anul în care piaţa imobiliară practic s-a blocat, iar preţurile au început să scadă. Con­sultanţii consideră însă că Pasajul Basarab nu justifică o majorare de aproape 8% a preţurilor într-o singură lună.

Aceştia apreciază că introducerea metroului în Drumul Taberei va avea o influenţă mult mai mare asupra preţurilor de tranzacţionare a imobilelor de locuit din această zonă.

Cookies