Pasajul Basarab, pe care-l folosim zilnic de 11 ani, nu va mai fi recepționat. Nicușor Dan: Termenul a fost depășit de mult

02 nov. 2022
21541 afișări
Pasajul Basarab, pe care-l folosim zilnic de 11 ani, nu va mai fi recepționat. Nicușor Dan: Termenul a fost depășit de mult
Pasajul Basarab, pe care-l folosim zilnic de 11 ani, nu va mai fi recepționat. Nicușor Dan: Termenul a fost depășit de mult termenul / Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Nicușor Dan, primarul general al Municipiului București, anunțat marți seară că Pasajul Basarab nu va mai fi recepționat. Declarația a fost făcută în cadrul unei discuții live a edilului cu bucureștenii.

Nicușor Dan a anunțat că Pasajul Basarab nu va mai fi recepționat

Nicușor Dan a anunțat că Pasajul Basarab nu va mai fi recepționat deoarece termenul a fost de mult depășit, conform Digi24.

Chiar dacă recepția nu va mai fi făcută, primarul general a anunțat, în același live pe Facebook, că a fost finalizată documentația de atribuire. Aceasta se află acum în verificare la Direcția de Achiziții.

Pasajul Basarab nu va mai fi recepționat, în sensul că recepția e un act care se produce la terminarea lucrărilor și mai e o recepție la finalul perioadei de garanție și a fost depășit de mult termenul. E o chestiune de zile, am terminat documentația de atribuire, e în verificare la Direcția Achiziții, a declarat Nicușor Dan.

Pasajul Basarab a fost realizat în urmă cu 11 ani, iar costurile pentru acesta au fost de 240 milioane de euro. Pasajul nu se află în responsabilitatea nimănui la acest moment. Astfel că, respectiva construcția s-a degradat în timp, iar nimeni nu poate face reparații.

„O să existe o procedură standard de mentenanță pentru pod”

Nicușor Dan a anunțat că va fi făcută o achiziție publică pentru expertiza de rezistență a pasajului. Aceasta va arăta Primăriei Capitalei care sunt lucrările ce trebuie să fie făcute pentru a pune Pasajul Basarab la punct.

Ulterior, Direcția de Achiziții va transmite expertiza către Administrația Străzilor, instituție ce are în administrarea majoritatea podurilor și pasajelor din București.

Astfel, va fi creată o procedură standard de mentenanță pentru acest pod, după cum a informat primarul general al Capitalei, Nicușor Dan.

Cookies