Piaţa Charles de Gaulle va fi străbătută de un pasaj subteran de 1400 m. VEZI AICI DETALII DESPRE PROIECT

de:
17 nov. 2010
0 Afișari
Piaţa Charles de Gaulle va fi străbătută de un pasaj subteran de 1400 m. VEZI AICI DETALII DESPRE PROIECT

Noul Pasaj rutier subteran de la Piaţa Charles de Gaulle va fi construit pe direcţia Bulevardului Aviatorilor. Lungimea totală va fi 1.392 de metri, dintre care, lungimea rampei din sud va avea 318 metri, cea a rampei din nord 298 de metri, iar partea acoperită 778 metri. Odată cu realizarea pasajului, municipalitatea va trebui să reconfigureze şi accesul la staţia de metrou Aviatorilor, situaţă în partea de Nord a Pieţei Charles de Gaulle.

Pentru cei aproape 1.400 de metri de pasaj subteran, Primăria este pregătită să plătească 58 milioane de euro, adică 41 de milioane de euro pe kilometru. Asta, în condiţiile în care costul standard pentru construirea unei autostrăzi, propus de Ministerul Transporturilor este curprins între 5,05 milioane euro si 6,1 milioane euro, fara TVA.

Edilii justifică însă acest cost prin complexitatea lucrărilor ce vor trebui realizate pentru construirea pasajului. „Modernizarea infrastructurii rutiere presupune lucrări de deviere a următoarelor reţele edilitare : reţele de apă, reţele de canalizare, reţele de gaze, reţele electrice, reţele de telecomunicatii, iluminat public, lucrări de dezafectare suprafeţe carosabil, trotuare şi zone verzi, amenajări pentru protecţia mediului (refaceri şi amenajări spaţii verzi)”, se arată în expunerea de motive a Primăriei.

De asemenea, lucrările de modernizare a structurii rutiere în Piaţa Charles de Gaulle presupun şi refacerea iluminatului public pe o distanţă de circa 1200 m. După executarea lucrărilor de construcţie ale pasajului rutier subteran se vor reface spaţiile verzi aferente, mai spun edilii.

Suprafaţa care urmează a fi ocupată de lucrare este de 20.000 mp. Lucrările se va desfăşura pe parcursul a 18 luni, de la data de atribuire a contractului. Ele se vor coordona din punct de vedere al graficului de execuţie şi al soluţiilor tehnice adoptate cu lucrările pentru realizarea parcajului subteran din Piaţa Charles de Gaulle, care va avea 603 locuri.

Proiectul de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru Pasajul subteran de la Charles de Gaulle a fost aprobat miercuri prin votul consilierilor generali.

Cookies