ARHIVA B365

Pasaj subteran cu spaţiu de spectacole şi cafenea la Piaţa Romană. VEZI CUM VA ARĂTA

Pasajul pietonal subteran de la Piaţa Romană va avea o suprafaţă 5.140 metri pătraţi, din care 4.772 mp pasajul propriu-zis şi 370 mp accesele în pasaj. Noua lucrare va înlocui practic trecerile pentru pietoni din intersecţie pentru a fluidiza traficul din zonă. Astfel, după finalizarea pasajului traversarea intersecţiilor de la Piaţa Romană de către pietoni se va face exclusiv prin tunel. Pasajul, care va fi realizat după modelul celui de la Universitate, va fi prevăzut cu câte 2 ieşiri/intrări cu scări şi lifturi pentru fiecare intersecţie. Bucureştenii vor avea din pasaj acces la metrou şi la staţiile RATB de la suprafaţă.

Rezolvarea problemelor din trafic nu va fi însă singura utilitate a pasajului. Acesta va deveni şi un spaţiu de distracţie pentru bucureşteni. Conform studiului de fezabilitate, în pasaj va fi amenajat un spaţiu multifuncţional, unde ocazional vor fi organizate spectacole de teatru experimental, expoziţii, stand-up comedy, muzică folk, proiecţii de filme sau diverse evenimente. În restul timpului, spaţiul va fi utilizat pentru circulaţia pietonilor. Tot în pasaj este prevăzută şi o cafenea/bar de noapte. Un alt spaţiu multifuncţional va fi amenajat vizavi de cafenea. Acest spaţiu ar funcţiona ca loc pentru spectatori cu scaune şi gradene, atunci când sunt organizate spectacole şi evenimente, şi ca terasă pentru cafenea în perioadele când nu au loc evenimente speciale.

În plus, în pasaj, vor fi amenajate magazine alimentare şi patiserii, un magazin cu cărţi, suveniruri, cartele de metrou şi RATB, o florărie şi grupuri sanitare.

Tot in cadrul proiectului vor fi reorganizate reţelele edilitare din zonă prin construirea unor galerii care vor prelua toate reţelele, iar la suprafaţă va fi reabilitat carosabilul şi reamenajată piaţa în condiţii moderne.

Întreaga investiţie „Modernizare Piaţa Romană şi pasaj pietonal” costă 97,4 milioane lei (23,7 milioane euro). Durata prevăzută pentru acest proiect este de 18 luni.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button