Pasaj secret într-o casă din Bucureşti pentru trafic cu ţigări de contrabandă

de:
27 oct. 2012
2 afișări
Pasaj secret într-o casă din Bucureşti pentru trafic cu ţigări de contrabandă

Vineri, Poliţia Capitalei a descins într-un complex comercial din sectorul 1, pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializate în contrabandă cu ţigări. În urma descinderii, poliţiştii bucureşteni au găsit peste 1.085.000 de ţigarete de contrabandă, în valoare de aproximativ 814.000 de lei, pe care le-au ridicat în vederea confiscării. De asemenea, doi suspecţi – proprietarii complexului comercial – au fost reţinuţi, urmând să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Poliţiştii bucureşteni de investigare a fraudelor aveau date şi informaţii conform cărora un complex comercial din sectorul 1 este folosit ca paravan de către distribuitorii de ţigarete de contrabandă, care ar fi obţinut profituri substanţiale din această activitate ilicită.

Ca mod de operare, membrii grupării aduceau ţigările din Republica Moldova sau Ucraina, le depozitau în complexul comercial, apoi le distribuiau unor persoane care aveau rolul să le comercializeze în Municipiul Bucureşti, în special în zona pieţelor din sectorul 6.

Astfel, în baza autorizaţiei de percheziţie emisă de Judecătoria Sector 6, Poliţia Capitalei a descins în complexul comercial, vineri, unde au fost cercetate amănunţit toate spaţiile comerciale şi de locuit, situate pe o întindere de aproximativ 20.000 de metri pătraţi.

În hala comercială folosită ca paravan pentru comercializarea ţigaretelor de contrabandă au fost identificate mai multe standuri asigurate cu lacăte. Proprietarii complexului nu au putut preciza cine le utilizează, motiv pentru care s-a procedat la îndepărtarea lacătelor.

Poliţiştii bucureşteni au găsit în interiorul standurilor peste 65.000 de ţigarete de contrabandă, depozitate în cutii specifice unor produse alimentare. Ţigaretele de contrabandă au fost ridicate, iar standurile au fost sigilate, în vederea continuării cercetărilor şi identificării persoanelor care au depozitat ţigaretele în aceste locaţii.

De asemenea, poliţiştii au percheziţionat şi locuinţa proprietarilor complexului comercial, ocazie cu care au găsit un pasaj cu o lăţime de aproximativ 60 de centimetri, acoperit cu plante ornamentale, ascuns între gardul care împrejmuieşte proprietatea şi scara de acces către etajul 1 al imobilului.

Pasajul conducea către un spaţiu de depozitare ascuns sub scara imobilului, unde poliţiştii au găsit peste 1.020.000 de ţigarete de contrabandă, de provenienţă Ucraina şi Republica Moldova.

Cele peste 1.085.000 de ţigarete de contrabandă găsite au fost ridicate în vederea confiscării.

În baza mandatelor de aducere emise de organele de cercetare penală, proprietarii complexului, soţ şi soţie, au fost conduşi la sediul Sectorului 6 Poliţie, unde au fost audiaţi de poliţişti.

Cercetările sunt continuate de Poliţia Capitalei şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi contrabandă cu ţigarete, cu cei doi suspecţi în stare de reţinere, urmând a fi prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Mai mult, având în vedere rezultatul percheziţiei, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a dispus extinderea cercetărilor şi începerea urmăririi penale faţă de cinci persoane, suspectate, în aceeaşi cauză, de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi contrabandă cu ţigarete.

Contrabandişti recidivişti

În luna februarie a anului 2012, Poliţia Capitalei a descins în acelaşi centru comercial, găsind atunci şi ridicând în vederea confiscării peste 300.000 de ţigarete de contrabandă. Tot atunci, poliţiştii au indisponibilizat un autoturism Hyundai.

În paralel, mai mulţi distribuitori şi comercianţi de ţigarete din Bucureşti au fost prinşi în flagrant în timp ce comercializau ţigaretele de contrabandă procurate de la complexul comercial mai sus amintit.

În acest sens, au fost constituite dosare penale, în care persoanele în cauză sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi contrabandă cu ţigarete.

Cookies