Ne vom plimba pe sub Arcul de Triumf cu lifturi şi scări rulante

de:
28 iul. 2011
0 Afișari
Ne vom plimba pe sub Arcul de Triumf cu lifturi şi scări rulante

Noua lucrare va consta de fapt din cinci pasaje pietonale de acces şi un pasaj central în formă inelară. Accesul în pasaj va fi asigurat cu ajutorul a cinci lifturi şi şase scări rulante.

„La Arcul de Triumf se realizează un sistem de pasaje pietonale care vor evita traversarea la nivel a bulevardelor principale Kiseleff, Prezan şi Averescu. Se va traversa prin subteran, cu posibilitatea traversării prin subteran şi în zona pastilei de la Arcul de Triumf. Sunt nişte pasaje pietonale care vor reduce timpii de aşteptare la semafor şi va creşte capacitatea intersecţiei respective”, a precizat pentru B365.ro, Ion Dedu, director executiv al Direcţiei Transporturi şi Sistematizarea Circulaţiei din cadrul Primăriei Capitalei.

Pasajul central va avea o suprafaţă pietonală de 3.500 metri pătraţi, la care se adaugă o zonă comercială pe o suprafaţă de 5.700 metri pătraţi.

Construirea pasajului face parte dintr-un proiect mai mare care include şi lucrări de consolidare şi restaurare a monumentului istoric Arcul de Triumf. Conform indicatorilor tehnico-economici aprobaţi de Consiliul General al Municipiului Bucureşti valoarea investiţiei ar putea ajunge până la 82 milioane lei cu TVA. În bugetul pe 2011 sunt prevăzuţi însă doar 10.000 lei. Durata lucrărilor este estimată la 12 luni.

Proiectul va fi realizat cu fonduri europene în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, domeniul major de intervenţie. Proiectul a fost depus din decembrie 2009 la Agenţia de Dezvoltare Regională Bucureşti-Ilfov (ADRBI) în vederea obţinerii  finanţării nerambursabile.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, declara în urmă cu două săptămâni că în curând va semna un contract de finanţare cu Ministerul Dezvoltarii Regionale şi Turismului (MDRT) pentru consolidarea, restaurarea şi conservarea Arcului de Triumf din Bucureşti. Valoarea totală a proiectului este de 30 milioane lei, din care fonduri europene nerambursabile de 22 milioane lei.

Cookies