Pasaj pietonal, construit de Unirea Shopping Center, la staţia de metrou Piaţa Unirii 2

de:
23 ian. 2015
53 Afișari
Pasaj pietonal, construit de Unirea Shopping Center, la staţia de metrou Piaţa Unirii 2

Metrorex a anunţat, miercuri, că începând cu data de 21.01.2015, s-a închis partial accesul în metrou la statia Piata Unirii 2, scara fixa spre magazinul Unirea Shopping Center, în vederea executarii lucrarilor la pasajul pietonal între statia de metrou Piata Unirii 2 si magazinul Unirea Shopping Center. Pasajul este construit de centrul comercial.

„Pasajul pietonal de la Piaţa Unirii 2 este realizat de cei de la Unirea Shopping Center, investiţia este făcută de ei, nu facem noi pasajul. E un proiect mai vechi iniţial de ei, iar pe noi ne ajută pentru că, odată cu aceste lucrări, modernizează şi accesul în staţia de metrou, inclusiv scările”, a declarat, pentru B365.ro, Aurel Radu, directorul general al Metrorex.

Durata estimata a lucrarilor la pasajul pietonal este de 5 luni.

Pâna la finalizarea acestora, Metrorex le recomandă călătorilor să utilizeze scarile rulante de la acest acces sau celelalte cai de acces în Piata Unirii 2.

Pasajul pietonal de la Piaţa Unirii 2 era în plan încă de la finele lui 2012. Reprezentanţii centrului comercial controlat de familia Adamescu anunţau atunci că Unirea Shopping Center va fi legat începând din 2013 de cea mai tranzitată staţie de metrou – Piaţa Unirii – printr-un tunel subteran direct în care vor fi amenajate noi magazine, sub forma unei galerii comerciale de 1.500 de metri pătraţi.

Reprezentanţii centrului comercial apreciau atunci că această investiţie, estimată la un milion de euro, va genera o creştere a numărului de vizitatori din proiectul Unirea cu cel puţin 20%, în contextul în care circa 40.000 de oameni trec zilnic prin cele două staţii de la Piaţa Unirii, potrivit zf.ro.

Cookies