Pasagerii din trenul de Bucureşti, deraiat în apropiere de Fundulea, au fost preluaţi de un Intercity

de:
26 ian. 2012
0 Afișari
Pasagerii din trenul de Bucureşti, deraiat în apropiere de Fundulea, au fost preluaţi de un Intercity

”Pasagerii aflaţi în trenul IC 852, a cărui locomotivă a deraiat în apropiere de halta de mişcare Mostiştea (între staţiile Săruleşti – Fundulea), au fost deja preluaţi de trenul IR 1822-1şi au ajuns în staţia Fundulea la ora 13.06. De aici, trenul şi-a reluat călătoria spre Bucureşti Nord”, se arată într-un comunicat al Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR, citat de NewsIn.

De asemenea, pentru repunerea pe şină a locomotivei şi a vagonului se intervine cu utilaje specifice. Până la remedierea situaţiei, circulaţia feroviară este închisă pe ambele fire între staţiile Săruleşti – Fundulea.

”Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA cere scuze pasagerilor pentru disconfortul creat de acest eveniment şi îi asigură că toate măsurile operative întreprinse de angajaţii feroviari au ca principal scop remediere tuturor situaţiilor de urgenţă provocate de condiţiile meteo extreme şi reluarea circulaţiei feroviare în condiţii normale de trafic”, se precizează în comunicat.

Trenurile înregistrează întârzieri la intrare şi la plecare în sau din staţia Bucureşti Nord de până la 200 de minute, iar peste 30 de trenuri au fost anulate din cauza condiţiilor meteo.

”Circulaţia feroviară în zona Complexului Bucureşti Nord se desfăşoară cu dificultate din cauza viscolului, trenurile înregistrând întârzieri la intrare şi la plecare în/din staţia Bucureşti Nord. Pe raza Sucursalei Teritoriale CF Bucureşti, traficul feroviar este îngreunat de zăpada viscolită care se depune într-un strat foarte gros peste macaze, iar funcţionarea acestora în zona Complexului Bucureşti Nord este posibilă doar prin manevrare manuală. Din această cauză, anumite trenuri care urmează să intre şi să plece din Gara de Nord sunt temporizate în staţii sau aşteaptă în parcurs”, potrivit CFR.

Cookies