Pas înainte pentru construirea noului complex educațional din Sectorul 4: Încep procedurile de expropriere. PS4: Bucureștenii din zonă vor beneficia de școală, grădiniță și creșă

26 oct. 2023
1042 Afișari
Pas înainte pentru construirea noului complex educațional din Sectorul 4: Încep procedurile de expropriere. PS4: Bucureștenii din zonă vor beneficia de școală, grădiniță și creșă
Pas înainte pentru construirea noului complex educațional din Sectorul 4: Încep procedurile de expropriere. PS4: Bucureștenii din zonă vor beneficia de școală, grădiniță și creșă. FOTO: PS4

PS4 anunță că încep procedurile de expropriere pentru construirea noului complex educațional din Sectorul 4, Bd. Metalurgiei. Bucureștenii care locuiesc în zonă vor beneficia de școală, grădiniță și creșă, construite de la zero.

Pas înainte pentru construirea noului complex educațional din Sectorul 4

Consiliul Local Sector 4 a aprobat inițierea procedurilor de expropriere pentru construirii noului spațiu destinat învățământului (școală, grădiniță, creșă), pe Bulevardul Metalurgiei. Noul complex educațional va fi ridicat pe o suprafață de peste 10.000 mp, în zona noilor terenuri de sport.

Lângă cele 14 terenuri de sport pe care le-am amenajat în zona parcului Tudor Arghezi, comunitatea Sectorului 4 va construi de la zero, o creșă, o grădiniță și o școală. Sunt bucuros că acest proiect are votul consilierilor locali, pentru că domeniul educațional reprezintă o prioritate a dezvoltării comunității noastre. Fără educație nu poate exista nimic. Lucrurile acestea contează extrem de mult pentru că nu putem construi o societate performantă fără educație, fără o infrastructură de calitate nu se poate. Astăzi, suntem motorul Capitalei iar polul de dezvoltare al Bucureștiului este aici, în Sectorul 4, a declarat primarul Daniel Băluță, potrivit unui comunicat transmis de PS4.

În ultima perioadă, tot mai multe familii cu copii aleg să se mute în Sectorul 4, iar PS4 spune că era „absolut necesar” să se găsească soluții pentru a asigura celor mici și părinților locații apropiate de casă, pentru desfășurarea de activități educaționale în spații adecvate din punct de vedere al reglementărilor legate de siguranță și conforme cu normativele legale.

În acest sens, primăria Sectorului 4 a identificat un teren ce se află pe Bd. Metalurgiei și urmează să construiască aici, pentru copiii din zonă, o școală, o grădiniță și o creșă.

De curând, tot în această zonă, PS4 a inaugurat parcul Tudor Arghezi. Are aproximativ 4 hectare și oferă multiple posibilități de petrecere a timpului în aer liber, de practicare a activităților sportive și de socializare pentru bucureștenii care locuiesc pe Bulevardul Metalurgiei.

Cookies