Pas importat pentru restaurarea Palatului Voievodal – Curtea Veche. Nicușor Dan anunță că a fost atribuit contractul pentru expertiza stării tehnice

04 mai 2023
386 Afișari
Pas importat pentru restaurarea Palatului Voievodal - Curtea Veche. Nicușor Dan anunță că a fost atribuit contractul pentru expertiza stării tehnice
Pas importat pentru restaurarea Palatului Voievodal - Curtea Veche. Nicușor Dan anunță că a fost atribuit contractul pentru expertiza stării tehnice | Sursă foto: Agerpres

Primarul General Nicușor Dan a anunțat că a fost atribuit contractul pentru expertiza tehnică a Palatului Voievodal – Curtea Veche. Acest lucru reprezintă parcurgerea unei noi etape pentru restaurarea ansamblului medieval din București.

Palatului Voievodal – Curtea Veche: A fost atribuit contractul pentru expertiza stării tehnice

Ansamblul medieval „Curtea Veche” reprezintă un importat obiectiv istoric atât pentru București, cât și pentru restul țării. Acesta se află în Centrul Vechi al Capitalei, în vecinătatea Bisericii Sfântul Anton și a Hanului lui Manuc.

Edilul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat astăzi, 4 mai 2023, că a fost atribuit contractul pentru expertiza stării tehnice a ansamblului din București. Operatorul economic care se va ocupa de realizarea acesteia este:

  • SC Ibn Engineering Consulting SRL.

Compania are la dispoziție un termen de 60 de zile pentru a finaliza expertiza tehnică. Termenul va fi calculat de la data la care este emis ordinul de începere.

Monumentul istoric va reintra în circuitul turistic al orașului

După ce expertiza tehnică a Palatului Voievodal – Curtea Veche va fi finalizat, iar devizul general va fi actualizat, urmează să fie definitivată documentația pentru licitație. Astfel, va putea fi atribuit un nou contract pentru finalizarea lucrărilor de restaurare.

Ulterior, ansamblul medieval din Centrul Vechi, monument istoric de importanță națională, va fi redat circuitului turistic. Acesta va putea fi vizitat atât le locuitorii orașului, cât și de persoanele venite în vacanță în București.

Primarul General al Capitalei a informat că acesta va avea diverse spații expoziționale și multifuncționale. Aici vor putea fi organizate manifestări culturale pentru publicul interesat.

Palatul Voievodal – „Curtea Veche” a fost o zonă interzisă turiștilor ani întregi, fiind un șantier arheologic în desfășurare, delimitat de garduri.

Lucrările pentru restaurarea și consolidarea acestui monument istoric realizate de PMB au fost începute în primăvara anului 2018, iar în anul 2021 ar fi trebuit să fie finalizate.

Cookies