Party: KulturProgramm

de:
19 apr. 2011
0 afișări
Party: KulturProgramm

În fiecare sâmbătă de la ora 22.00 şi sfârşind cu ora 05.00, la clubul Kulturhaus din Bucureşti are loc party-ul denumit sugestiv KulturProgramm.

Înainte de 1989, în cadrul Caselor de Cultură din Bucureşti, la Casele de Cultură din Berlinul de Est (care era la acea vreme capitala Republicii Democrate Germane), la Televiziunea Română şi la Televiziunea Naţională Germană (de est, desigur) aveau loc programe de „culturalizare a maselor”. În România se chema „program cultural” iar în RDG „Kulturprogramm”. Înainte de eveniment se făcea o mobilizare totală, prezenţa era absolut obligatorie, se făceau tabele şi situaţii pe această temă, hainele participanţilor trebuiau să fie cele „de bune”. Atmosfera era cât se putea de solemnă.

După 1989, s-a încetăţenit în România termenul de „program cultural”. Îl foloseam atunci când doream să descriem o petrecere deosebit de crâncenă la care am luat parte sau un eveniment cu totul şi cu totul deosebit din punct de vedere al libertăţii şi libertinajului individual. Când mergeam la serviciu cu ochii roşii şi scoşi din orbite, le comunicam colegilor de muncă ce se uitau întrebători la noi precum că am avut noaptea trecută parte de un „program cultural”. Culmea coincidenţei, în Berlin se foloseşte exact acelaşi termen (anume „Kulturprogramm”) atunci când se iese cu prietenii în oraş la „o băută crâncenă” şi de multe ori continuată prin diferite case particulare în formule de mai multe sau mai puţine persoane.

Un party pentru oameni deştepţi.

Stiluri muzicale: rock indie, pop indie, rockabilly, new wave, alternative, progressive, pop rock.

Intrarea este liberă.

Cookies