ARHIVA B365

Monica Macovei a depus cererea de înregistrare a Partidului M10 la Tribunalul București

Europarlamentarul Monica Macovei, impreuna cu Adrian Papahagi, Adrian Stanciu, Serban Marinescu si Dacian Tolea, a semnat actele de infiintare a Partidului M10. Cererea de inregistrare este insotita de peste 200 de semnaturi ale reprezentantilor organizatiilor din tara si diaspora, care devin, astfel, membri fondatori M10, anunta un comunicat M10, anunță hotnews.ro.

„In doar cateva saptamani, am adunat semnaturile pentru inscrierea partidului, asa cum prevedea vechea lege. Adica, avem peste 25.000 de semnaturi, din 20 judete plus Bucuresti, avem deci sustinere publica. Cu acesti 25.000 de oameni incepem sa construim noua forta politica din Romania si, sunt convinsa, cu multi altii din cei dezamagiti de clasa politica, cei care nu mai au pe cine sa aleaga, pentru ca nu se simt reprezentati. Noi ii vom reprezenta” a declarat Monica Macovei.

Potrivit legii, Partidul M10 va fi condus, pana la inscrierea in Registrul partidelor, de Comitetul de Initiativa Nationala, din care fac parte cei cinci membri fondatori care au semnat actele de constituire si al carui presedinte este Monica Macovei,

M10 va avea o Comisie de Integritate din care fac parte si doi reprezentanti ai societatii civile, care nu sunt membri de partid ¬ Cristian Ghinea (CRPE) si Gelu Trandafir (Freedom House).

„Comisia de Integritate va avea drept de veto. Nu vom face nicio propunere pentru functii publice, cum ar fi candidatii la alegerile locale, parlamentare, europarlamentare sau prezidentiale, daca persoana respectiva nu are aprobarea Comisiei de Integritate. Acestea sunt regulile partidului nostru, care vor garanta ca M10 va avea candidati onesti, integri, profesionisti. Statutul M10 prevede ca din Comisia de Integritate fac parte si persoane din afara partidului, pentru a elimina orice risc, chiar si aparent, de partinire sau de aranjamente interne, cu toate ca eu personal am incredere in cei din partid care sunt si vor fi in aceasta Comisie. Toate partidele politice de acum mimeaza integritatea, adopta criterii de integritate de ochii lumii si de gura presei, dar cand este sa le aplic, ii vedem la televizor cum trimit scrisori de solidarizare cu condamnatii penal sau lipsesc de la sedintele de ridicare a imunitatii vreunui parlamentar, ca sa nu fie cvorum de sedinta. M10 este cu totul altfel, inca de la inceput. M10 are criterii de integritate si le aplica. Aceasta este marea diferenta, noi facem ce spunem, pentru ca nu mintim si pentru ca vorbele noastre vin din convingere”, spune Macovei.

In comunicat se mai precizeaza ca „in actiunea sa politica, M10 urmareste in principal urmatoarele 10 directii reformiste, care vizeaza modernizarea Romaniei:

1. Reforma clasei politice;

2. Reforma politicii externe si de securitate;

3. Reforma constitutionala si intarirea statului de drept;

4. Reforma administrativa;

5. Reforma economica si fiscala;

6. Reforma in educatie si cercetare;

7. Reforma sociala si a sistemului de sanatate;

8. Reforma privind mediul, energia si agricultura;

9. Reforma morala;

10. Reforma spatiului public.”


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button