ARHIVA B365

Partidul Mișcarea Populară, în care s-ar înscrie și Traian Băsescu, s-a mutat vizavi de Cotroceni

Primul termen pentru înfiinţarea PMP a fost stabilit de Tribunalul Bucureşti pe 22 august. Până atunci, partidul încurajat de preşedintele Băsescu să se înfiinţeze şi-a închiriat viitorul sediu central. Casa cu cinci camere şi curte în care va funcţiona viitorul partid al lui Băsescu se află pe strada Dr. Nicolae Turnescu, la nr I, chiar peste stradă de intrarea principală în Palatul Cotroceni.

Vila construită în 1910 i-a fost închiriată lui Eugen Tomac, preşedintele provizoriu al partidului, de Francisca Dolores Pascariu, un medic din Bucureşti stabilit momentan în Noua Zeelandă, unde lucrează într-o companie farmaceutică internaţională prezentă şi pe piaţa din România. Contractul de închiriere a fost semnat, de altfel în numele proprietarei, de tatăl acesteia, Mihai Cojocaru, pentru o perioadă de cinci ani, contra sumei de 1200 de euro pe lună, conform Gândul.

Fondatorii PMP s-au fotografiat de altfel în curtea sediului, publicând poza pe site-ul fundaţiei, fără a menţiona însă locul în care a fost făcută. 

Contractul de închiriere valabil până pe 22 iulie 2018, ca şi actele de constituire a partidului sunt semnate, fără excepţie, pe 22 iulie, chiar în ziua în care Elena Udrea anunţa posibilitatea înscrierii partidului la tribunal a doua zi. Actele au fost parafate de avocatul Ina Vintilescu, soţia fostului ministru PDL al Dezvoltării, Cristian Petrescu, actual membru fondator al PMP. Ina Vintilescu va fi de altfel cea care va reprezenta în instanţă PMP.

Soţia lui Petrescu a avut printre altele contacte de reprezentare şi asistenţă juridică în procedură de expropriere pe autostrăzile A2 şi A3, din care două semnate în 2004, în valoare de 285.000 de euro, respectiv 264.000 de euro şi unul semnat în 2006, în valoare de 4.612.800 de lei. Cei doi sunt un cuplu din 2008.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button