ARHIVA B365

Partidele politice la consultări cu președintele Klaus Iohannis

UPDATE 15.40 PSD a ieșit de la consultările cu președintele Iohannis. 

„Am considerat că nu este eficient ca astăzi să vorbim de o persoană sau alta pentru funcția de prim-ministru. I-am propus o nouă abordare în sensul să stabilim de comun acord niște obiective, cu partidele care vin la consultări, ținând seama de cerințele celor care au ieșit în stradă. Sunt solicitări transmise de foarte mult timp. Și să stabilim care sunt obiectivele politice, sociale, economice care trebuie atinse în perioada următoare. Obiective politice pe care noi ni le-am asumat deja la Congres de reformare a sistemului politic și a clasei politice. Să vedem prin ce mijloace sau proceduri pot fi atinse aceste obiective: alegeri anticipate, guvern de tehnocrați, etc. Toate aceste obiective ar trebuie strânse la un loc după discuțiile cu toate partidele. După aceea să putem avea o nouă rundă de consultări cu toți liderii de partide care ar îmbrățisa aceste măsuri. Din câte am constatat președintele nu respinge o asemenea propunere”,a declarat liderul PSD, Liviu Dragnea, la ieșirea de la consultări. 

Şeful statului a convocat pentru joi și vineri partidele și formațiunile parlamentare la consultări pe tema numirii premierului care-l va înlocui pe Victor Ponta, informează Administrația Prezidențială.

Potrivit Digi 24, întâlnirile vor avea loc la următoarele ore:

PSD – 15.00

PNL – 17.00

UDMR – 18.00

Minorităţi – 19.00

UNPR – 11.30

ALDE – 12.30

Klaus Iohannis a trimis, miercuri seară, o scrisoare preşedinţilor partidelor parlamentare, pe care îi invită la consultări pentru desemnarea unui candidat pentru funcţia de prim-ministru, conform antena3.ro.

„Consultările vor avea loc mâine, cel târziu poimâine. Vreau ca în cursul acestei săptămâni să finalizez prima rundă de negocieri, pentru a vedea cum văd partidele soluţionarea acestei situaţii.

Vom avea un guvern interimar, o soluţie pe care o voi comunica atunci când ea se cristalizează. Azi s-au vehiculat fel şi fel de variante. Nu vreau să intru în detalii tehnice. După ce vom parcurge următorii paşi şi voi avea prima rundă de consultări voi ieşi şi voi expune primele concluzii şi opinia mea privind demersul ulterior.

Modificările de până acum sunt doar un pas în direcţia schimbării politicii româneşti, înspre o politică aşa cum ne-o dorim: eficientă, pragmatică, transparentă. Mai e mult de făcut. Nu putem să credem că o singură schimbare a Guvernului rezolvă problemele României. E nevoie de mult mai mult. Sunt dispus să-mi asum aceste demersuri care vor duce la un alt fel de politică în România, pentru cetăţeni, o politică previzibilă şi transparentă”, a anunţat, miercuri după-amiază, preşedintele Iohannis, într-o declaraţie de presă.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button