ȘTIRI

Partida Dinamo – Steaua din Cupa României, transmisă de trei televiziuni importante

Astfel, microbiștii pot să urmărească meciul pe posturile de televiziune Pro TV, Dolce Sport și Digi Sport. Aceasta este cea de a 161-a confruntare directă dintre cele două formații, în cei 67 de ani de istorie. Confruntările directe dintre Dinamo și Steaua au un trecut extrem de echilibrat, Steaua având doar 2 victorii în plus față de echipa din Ștefan cel Mare.

Citește și Ionuț Negoiță, FC Dinamo: E jenant că nu putem juca derby-ul cu Steaua pe Arena Națională

Meciul tur al semifinalelor Cupei României se joacă în Groapă, unde echipele antrenate de Mircea Rednic și Laurențiu Reghecampf se luptă pentru un trofeu extrem de important pe care cele două echipe l-au câștigat împreună de nu mai puțin de 35 de ori. Returul se va juca în data de 21 aprilie.

Proprietarul clubului de fotbal Dinamo București, Ionuț Negoiță, a declarat, marți, că este „jenant și trist” că derby-ul cu Steaua nu va putea fi disputat pe Arena Națională. Acesta consideră că este vorba de „incompetența” și „indolența” Primăriei Capitalei, instituție care nu a făcut niciun efort pentru a redeschide acest stadion.

Mă doare foarte tare că meciurile cu Steaua nu se pot disputa pe Arena Națională. În primul rând pentru că acest fenomen este privat de a se desfășura pe un stadion de ultimă oră. Avem o investiție enormă din bani publici, pentru că a costat mult mai mult decât trebuia, dar ne găsim în situația de a nu-l putea folosi. Ceea ce e foarte trist și jenant, mai ales că vorbim despre două meciuri Dinamo — Steaua într-o perioadă așa de scurtă. Mă deranjează lipsa de bărbăție a unora, și mă refer la Primăria Capitalei. Dacă pe Arena Națională nu se joacă meciurile naționalei și nici Dinamo — Steaua, atunci ce se joacă acolo? Pentru ce am făcut acel stadion? Cineva trebuie să răspundă. Pentru că vorbim de incompetență, de indolență, de lipsă de asumare și alte lucruri negative. Primăria nu a făcut niciun efort pentru a face funcțională Arena Națională, iar dintr-o dată se spune că nu ne asumăm. Păi de ce sunt puși acolo, doar de fațadă? Oamenii sunt puși acolo ca să își asume lucruri. E jenant și trist că nu găsim o soluție și că avem niște conducători care nu ar trebui să fie pe acolo„, a declarat oficialul dinamovist, potrivit Agerpres.

Negoiță a adăugat că este optimist în ceea ce privește șansele la victorie ale echipei Dinamo în derby-urile cu Steaua programate, joi, în prima manșă a semifinalelor Cupei României, și duminică, în etapa 1 a play-off-ului Ligii I.

Citește și Trei jucători DAŢI AFARĂ de la Dinamo

Sunt emoții întotdeauna mai ales la derby-uri, care sunt meciuri cu miză și de rivalitate. E clar că ne dorim să câștigăm aceste meciuri cu Steaua și sunt destul de optimist că vom avea rezultate pozitive. Avem o echipă tânără, puternică, dornică de performanță, care e în continuă creștere, cu care putem ieși învingători din fiecare meci„, a adăugat Negoiță.

Arena Națională a fost închisă la începutul lunii noiembrie a anului 2015 din cauza absenței autorizației pentru incendiu din partea ISU în ceea ce privește materialul din care este fabricat acoperișul. Până la obținerea acestui aviz, stadionul poate fi folosit numai cu asumarea răspunderii de către proprietar, Primăria Capitalei, și a organizatorului partidei. Meciurile Dinamo — Steaua programate joi, 3 martie, în prima manșă a semifinalelor Cupei României, și duminică, 6 martie, în etapa 1 a play-off-ului Ligii I, se vor disputa pe stadionul din Șoseaua Ștefan cel Mare.

Proprietarul clubului de fotbal Dinamo, Ionuț Negoiță, a fost prezent, marți, alături de jucătorii dinamoviști Harlem Gnohere și Marcel Essombe, la un eveniment organizat de Ambasada Franței în România intitulat „Sărbătoarea fotbalului feminin”.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button