Parteneriat între trei muzee din București și un mall din Sectorul 4. Ce vor putea vedea vizitatorii aici

22 feb. 2021
190 Afișari
Parteneriat între trei muzee din București și un mall din Sectorul 4. Ce vor putea vedea vizitatorii aici

Cele mai interesante exponate de la Muzeul Municipiului București, Muzeul Telecomunicației și de la Muzeul Aviației Române se vor regăsi într-un mall din Sectorul 4 al Capitalei.

Parteneriatul dintre cele trei muzee din București și un mall din Sectorul 4 se va întinde pe durata a patru luni, intrarea urmând să fie liberă.

Astfel, în primă fază, în perioada 22 februarie – 7 martie, în mall Sun Plaza, împreună cu Muzeul Municipiului București, va fi organizată o călătorie de senzație pe Lipscaniul interbelic, cu stațiune în fața vitrinei Galeriei Lafayette din anii ’30, astăzi Magazinul Victoria și multe alte locuri emblematice pentru istoria cumpărăturilor. Vizitatorii vor vedea cele mai interesante povești, dar și seria de fotografii unice cu tema ”Oameni la cumpărături în decursul istoriei”.

Apoi, între 10 și 23 mai, în cadrul expoziției de la Sun Plaza, veți descoperi o parte din echipamentele de telecomunicații pe care românii le-au folosit de-a lungul a peste 100 de ani. Veți redescoperi telefoanele și radiourile de pe vremea bunicilor, dar și echipamente de comunicații folosite în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.Li se alătură lor și aparatele radio din diverse epoci, dar și primele radiotelefoane și telefoane portabile.

În perioada 5-18 iulie, Sun Plaza vă invită la o incursiune în lumea aviației românești cu toate vârstele ei. De la Traian Vuia, Aurel Vlaicu, Henri Coandă și până la primele prototipuri moderne ale mai multor aeronave create de industria aeronautică națională, misiunea în spațiu și avioanele de vânătoare rusești. Machete ale unor avioane realizate de pionierii aviației românești, obiecte și documente care au aparținut inginerului Aurel Vlaicu, uniforme, simulatoare de zbor, tehnică de radiolocație și artilerie antiaeriană sunt toate elemente care intră în arealul muzeului.

Târg de Mărțișor la Muzeul Național al Țăranului Român

Pentru că ne încăpățânăm să așteptăm și anul acesta 1 Martie în mod tradițional, chiar dacă cu mască și distanțare fizică, vom sărbători, și de această dată, la Muzeul Național al Țăranului Român, Mărțișorul, un eveniment care a devenit, în ultimii 15 ani, o referință pentru publicul larg în peisajul târgurilor bucureștene.

Mai mult, Cimitirul Bellu ar putea să fie transformat într-un muzeu în aer liber în urma unui proiect al Asociației Călător prin România.

Cookies