Parteneriat în București: 2 km de rețea de energie termică, supraterană, scoasă din uz de peste 20 de ani, reabilitată în Sectorul 6. Ce cartiere va deservi

13 oct. 2022
4875 Afișari
Parteneriat în București: 2 km de rețea de energie termică, supraterană, scoasă din uz de peste 20 de ani, reabilitată în Sectorul 6. Ce cartiere va deservi

O conductă supraterană de apă caldă, dezafectată de peste 20 de ani și aflată într-o zona de graniță a cartierelor Drumul Taberei cu Militari, a fost reabilitată și poate fi repusă în funcțiune pentru a alimenta cu clădură Sectorul 6.

Conducta de 2 km, reparată cu o investiție mică de 700.000 de lei, va deservi cartierul Militari, în principal, dar poate alimenta zona Grozăvești, Sectorul 1 și 2, în funcție de presiune, după cum a declarat Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6.

”Nu știm de ce timp de 20 de ani, această conductă reabilitată înainte de revoluție, în ’89 a fost reabilitată, de ce nimeni nu s-a gândit să o repare, nu era o investiție sau lucrare semnificativă, vorbim doar de repararea unei conducte, lucrare relativ simplă”, a precizat Ciprian Ciucu, care a menționat că ”ca o coincidență” în momentul în care s-a privatizat CET Vest, conducta nu a mai mers.

Primarul Sectorului 6, primărie care a pledat pentru reabilitarea conductei pentru a asigura cu căldură în principal cartierul Militari, a precizat că reabilitarea conductei de 2 km va ține undeva la 4-5 ani, ”dar nu mai mult”.

”Trebuie să venim cu lucrări durabile și am vorbit cu primarul general si am agreat ca PS6 să susțină jumătate din costul lucrării, asta înseamnă că va fi îngropată, acum este la suprafață conducta, dar ea va fi îngropată și va dura 30-40-50 de ani, cât durează o lucrare bine făcută. În acest moment Energetica servicii, așteaptă să primească contractul pentru proiectare, la anul, noi punem banii din buget ca să o facem la modul serios, aceasta conductă nu deservește doar cartierul Militari, dar poate alimenta zona Grozăvești, să se ducă către sectorul 1 și dacă se pompează atunci poate merge chiar spre sectorul 2.”, a precizat Ciucu.

Alături de primarul de sector, prezent la prezentarea lucrării finalizate, Nicușor Dan, primarul general, a menționat că până să fie reabilitată această conductă, ”ca să ajungă căldura în Militari, ea făcea un ocol, prin Drumul Taberei și se întorcea în Militari”.

”O parte din cartierul Militari este alimentat de CET-ul privat Vest Energo, după cum știți iarna tercută a fost o problemă cu Vest Energo care nu a funcționat mai mult de o lună, iar locuitorii au fost grav afectați, acum chiar dacă CET Energo nu funcționează, prin această rețea se poate asigura agent termic pentru cartierul Militari”, a precizat Nicușor Dan.

Cum evoluază lucrările la conductele de energie termică din București

Care sunt cele 4 mari șantiere din București și lungimea reabilitată: în Ferentari 9 km, în Pantelimon 2 km, Olteniței 2 km, la Mihalache-Amzei 1,5 km. Potrivit lui Nicușor Dan, se va lucra și în iarna 2022-2023 pe conductele mai puțin voluminoase, unde nu sunt magistrale, așa-numitele racorduri.

La centrala CET Titan s-au montat toate cele 5 cazane, s-a făcut structura de rezistență. Nicușor Dan a spus că lucrările sunt în grafic, ”se lucrează doar la conducta care iese în bulevard. ”Suntem în grafic pentru a da drumul înainte de Crăciun”, a adăugat acesta.

Îți recomandăm și: 

Miercurea e zi de curățenie pe străzile din Sectorul 6. Asta înseamnă și patru ore de parcare interzisă pe Bulevardul Iuliu Maniu. Care e intervalul orar

VIDEO | Lavandă de România, plantată într-un parc din Sectorul 3. Negoiță: Am luat multă, dacă nu mă înșel 5.000-6.000 de bucăți | Unde va mai fi plantată

Exproprierile pentru supralărgirea „Prelungirea Ghencea”. Nicușor Dan s-a dus pe șantier și a dat asigurări: nu scoatem oamenii din casă până nu o să găsim o soluție

Revolta de după accidentul din București de pe trecerea de pietoni din Antiaeriană. Voluntarul, primul sosit la băiatul de 19 ani: ”Degeaba s-au făcut zeci de petiții către Primăria Nimănui”

VIDEO | Lavandă de România, plantată într-un parc din Sectorul 3. Negoiță: Am luat multă, dacă nu mă înșel 5.000-6.000 de bucăți | Unde va mai fi plantată

 

Cookies