ARHIVA B365

Parlamentul, convocat joi pentru citirea moţiunii de cenzură depuse de opoziţie împotriva Guvernului

Şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru prezentarea moţiunii de cenzură, prima împotriva Guvernului Ponta, este programată să înceapă la ora 12.00.

După şedinţa de luni a Birourilor Permanente, la care s-a decis calendarul moţiunii, preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea, le-a transmis parlamentarilor din opoziţie să suspende campania electorală şi să fie prezenţi la Parlament, pentru a asigura cvorumul necesar în plenul reunit pentru citirea moţiunii de cenzură, el invocând un astfel de precedent în cazul Guvernului Boc.

„Eu îi rog pe colegii din opoziţie să-şi suspende campania electorală şi să vină joi, la ora 12.00, pentru a avea cvorum la plenul reunit. Le reamintesc, şi la ultima moţiune a domnului Boc a fost invocată această chestiune şi s-a amânat câteva săptămâni”, a precizat Zgonea, conform Mediafax. 

Parlamentarii opoziţiei să fie prezenţi pentru a putea citi moţiunea opoziţiei, că doar nu este a guvernării”, a adăugat Zgonea.

El a arătat că parlamentarii puterii vor fi prezenţi la şedinţa de plen reunit de joi pentru a nu putea fi acuzaţi de absenteism.

„Noi vom veni, în aşa fel încât să nu fim acuzaţi că, dacă ei sunt toţi, noi nu suntem prezenţi. Am fost prezenţi întotdeauna”, a mai spus Zgonea.

Birourile Permanente reunite ale celor două Camere au decis, luni, ca moţiunea de cenzură depusă de opoziţie să fie citită în plenul Parlamentului joi, iar dezbaterea să aibă loc în 26 mai.

Moţiunea de cenzură a fost iniţiată de PNL, iar demersului liberalilor s-au alăturat şi celelalte partide din opoziţie.

Moţiunea, semnată de 231 deputaţi şi senatori, a fost depusă la Parlament în 13 mai.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button