Clădirea Parlamentului nu este încălzită corespunzător, iar în interior este foarte frig, ceea ce l-a determinat pe preşedintele Senatului, Florin Cîţu, să ceară explicaţii de la administratorul clădirii. Înainte ca parlamentarii să afle de unde este problema, ne-a răspuns, într-o declarație pentru b365.ro, directorul Termoenergetica Claudiu Crețu.
Preşedintele Senatului, Florin Cîțu, a declarat că a solicitat explicaţii de la Camera Deputaţilor de unde a aflat că problema este la Primăria Bucureşti.
„Să ştiţi că în ultima zi am întrebat care este situaţia, mi s-a spus că în Parlament căldura vine de la Camera Deputaţilor, acolo este comanda. Am întrebat, mi s-a spus că nici acolo nu este problema, problema este la Bucureşti… Nu este furnizată căldura în parametrii normali… nu cred că este vorba despre subvenţii, vorbiţi cu experţii şi cu primarul”, a declarat Florin Cîţu, citat de Mediafax.
Şeful Senatului a mai spus că nu a discutat cu primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, despre problema încălzirii clădirii Parlamentului.
„Primarul este susţinut de bucureşteni, nu am vorbit cu primarul despre acest subiect”, a tratat politic situația lipsei căldurii Florin Cîţu.
La solicitarea b365.ro, directorul Termoenergetica, Claudiu Crețu, a declarat că regia care asigură distribuția căldurii în București are lucrări în zona Izvor, intervenție care afectează furnizarea încălzirii în Palatul Parlamentului. „Situația este în curs de remediere”, a precizat Crețu, care a evitat cuvântul avarie.
Zilnic în București au loc avarii la rețelele de distribuție a căldurii din cauza uzurii infrastructurii. Doar joi, 9 decembrie, pe site-ul Termoenergetica figurau sute de blocuri din București, din toate sectoarele, în care lipsea agentul termic și apa caldă.
Clădirea Parlamentului este a doua ca mărime din lume, după Pentagon, și are o suprafață de de 330.000 m². În urmă cu mai mulți ani s-a dezbătut nerentabilitatea întreținerii întregii clădiri și împărțirii ei pe spații limitate de funcționare.