ARHIVA B365

Hotărârea Curţii Constituţionale, citită în Parlament. Băsescu poate reveni la Cotroceni

UPDATE Şedinţa Parlamentului în care a fost citită hotărârea Curţii Constituţionale privind referendumul din 29 iulie s-a încheiat, următorul pas fiind publicarea deciziei în Monitorul Oficial, informează Mediafax

Camera Deputaţilor şi Senatul s-au reunit, luni, pentru citirea hotărârii Curţii Constituţionale privind referendumul din 29 iulie pentru demiterea preşedintelui. Între timp, aproape 100 de persoane s-au adunat în faţa Palatului Parlamentului şi au protestat împotriva întoarcerii lui Traian Băsescu la Cotroceni. 

Purtătorul de cuvânt al PNL, Mihai Voicu, a declarat luni că sunt foarte mulţi parlamentari ai PNL care nu doresc să participe la şedinţa de plen reunit, luând o decizie „individuală de boicot”, iar aceştia nu pot fi obligaţi să ia parte la citirea unei decizii a CC pe care o consideră incorectă. 

Voicu a fost întrebat dacă se are în vedere un boicot al parlamentarilor PNL pentru şedinţa de luni a plenului reunit în care se va citi hotărârea Curţii Constituţionale privind referendumul de demitere a preşedintelui.

„Momentan sunt decizii individuale, pot să vă confirm faptul că foarte mulţi colegi, dacă nu cumva toţi, au spus că nu doresc să participe la şedinţa de astăzi şi o să vedem în funcţie şi de decizia pe care o vom lua împreună cu colegii de la PSD şi de şedinţa de grup. (…) Momentan e o formă de boicot individual şi nu putem obliga pe cineva să asiste la citirea unei decizii pe care o considerăm incorectă, chiar nu-i putem obliga”, a declarat Voicu, înainte de o şedinţă a social-democraţilor şi liberalilor pe această temă, care se desfăşoară în biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

Aproape 100 de persoane s-au adunat, luni, în faţa Palatului Parlamentului pentru a protesta împotriva întoarcerii lui Traian Băsescu la Cotroceni. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button