Parlamentarii PNL, în grevă japoneză, pentru votul prin corespondenţă.PSD îi acuză de joc duplicitar

de:
05 oct. 2015
1 Afișari
Parlamentarii PNL, în grevă japoneză, pentru votul prin corespondenţă.PSD îi acuză de joc duplicitar

Potrivit Realitatea Tv, banderolele pentru greva japoneză a PNL se vând cu 3 lei sau 3,5 lei.

Parlamentarii PNL vor intra in greva japoneza de luni. Acestia vor purta banderole albe in timpul serviciului. „Cred ca la intoarcerea presedintelui in tara, fiind pe ultima suta de metri in care putem adopta aceasta lege, a votului prin corespondenta, pentru a putea organiza alegerile generale din 2016 avand aceasta modalitate alternativa de vot, va trebui sa aiba loc o ultima runda de consultari. (…) Am luat inca o decizie, as putea sa spun chiar extrema din punct de vedere al gesturilor parlamentare. O sa avem de luni greva japoneza a parlamentarilor, mergem la munca, dar vom critica povestea cu votul prin corespondenta pe toate canalele”, a spus Alina Gorghiu, co-presedintele PNL, saptamana trecuta, conform Agerpres.

La randul sau, deputatul PNL Andreea Paul a aratat, saptamana trecuta, ca liberalii cer ca in urmatoarea luna proiectul legii votului prin corespondenta sa fie adoptat in Parlament.

„PNL reclama abuzul, boicotul puterii actuale care a facut tot posibilul sa nu fie votata aceasta lege a PNL. (…) Legea votului prin corespondenta este un cartof fierbinte in mainile puterii actuale. PNL cere ca in urmatoarea luna proiectul legii votului prin corespondenta sa fie adoptat in Parlament”, a spus Andreea Paul.

Ea a adaugat ca parlamentarii PNL vor veni la serviciu si vor purta banderole albe.

„Este o greva japoneza parlamentara. (…) Asta inseamna ca parlamentarii PNL vin la munca si de fiecare data la lucrarile parlamentare vor aduce in discutie nevoia urgentarii legii votului prin corespondenta. Este obligatoriu acest lucru si nu vom lasa PSD sa se razbune pe romanii care nu le-au fost alaturi la ultimele alegeri si vor sa ii tina departe si de urmatoarele alegeri. Asa ceva este imposibil de tolerat intr-o Romanie europeana. (…) Banderolele sunt comandate si foarte probabil de luni tot grupul PNL va purta pe antebrat o banderola alba”, a mentionat saptamana trecuta Andreea Paul.

La randul sau, prim-vicepresedintele PNL Catalin Predoiu a afirmat ca liberalii ar putea decide si alte forme de protest fata de situatia legii votului prin corespondenta.

„Este un gest (n.r. greva japoneza), semnalam ca in materia votului prin corespondenta PSD a blocat sistematic adoptarea legii. Probabil vor urma si alte masuri de riposta politica pe care le vom discuta in forumul de unificare, ce se va reuni la inceputul saptamanii viitoare”, a spus Predoiu, duminica, precizand ca liberalii se vor reuni marti in Comisia de unificare.

El a afirmat ca prin greva japoneza liberalii vor desfasura o activitate normala in Parlament, dar ca vor purta banderole albe in semn de protest fata de neadoptarea legii votului prin corespondenta. Potrivit acestuia, greva japoneza va dura pana cand nu vor mai exista motivele pentru care liberalii protesteaza.

Predoiu a acuzat PSD ca nu doreste votul prin corespondenta, motivand ca acest partid vrea sa se razbune pe Diaspora. De asemenea, el a indicat ca PNL doreste accelerarea proiectului privind votul prin corespondenta.

„Ei intra in greva japoneza pentru votul prin corespondenta. Noua ne este foarte greu sa intelegem. Chiar am ramas surprinsi. A fugit de acolo presedintele comisiei, care era al lor, daca a fugit nu s-a mai putut intruni comisia, noi le-am cerut sa desemneze un alt inlocuitor, nu vor. Ne este foarte greu sa intelegem jocul acesta. Ori este numai un joc de imagine si efectiv nu ii intereseaza aceasta lege ori daca nu sa spuna”, a afirmat, duminica, Liviu Dragnea, presedintele interimar al PSD, precizand ca PSD doreste sa duca legea privind votul prin corespondenta la capat, aratand ca s-a purtat o corespondenta cu Autoritatea Electorala Permanenta in acest sens.

„Intr-un fel sau altul ce putem garanta este ca la anul, la alegerile parlamentare, romanii care traiesc in Diaspora vor avea conditii cel putin egale cu cele ale romanilor care traiesc in Romania pentru a-si exercita dreptul de vot”, a conchis Dragnea.

Cookies