Parlamentarii PDL au părăsit şedinţa Parlamentului. Vasile Blaga, către Ponta: „Vă îndreptaţi spre dictatură!”

de:
03 iul. 2012
0 afișări
Parlamentarii PDL au părăsit şedinţa Parlamentului. Vasile Blaga, către Ponta:

Vasile Blaga a spus că parlamentarii democrat-liberali se vor întoarce în sala în momentul în care premierul Ponta va prezenta raportul participării la Consiliul European, anunţă Ziare.com.

În dreptul fotoliilor şi pupitrelor, aceştia au lăsat afişe pe care scria „Salvaţi ICR”, „Salvaţi TVR”, „Respect Curtea Constituţională” sau „Ruşine Victor Ponta”.

Marţi, la ora 10:30, la Parlament a început o şedinţă a Birourilor Permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor, convocată de USL. Şedinţa a început sub conducerea celor doi preşedinţi ai camerelor, Vasile Blaga şi Roberta Anastase.

USL a depus cereri de suspendare a preşedinţilor celor două Camere însă, conform regulamentelor, revocarea unui preşedinte al Camerei poate fi solicitată numai de grupul care l-a propus, adică PDL.

În aceeaşi şedinţă, Vasile Blaga a luat cuvantul si l-a acuzat pe premier că nu respectă legea şi că se îndreaptă spre o „dictatură”.

În şedinţa de plen reunit al Parlamentului, premierul Victor Ponta urmează să prezinte raportul privind participarea sa la Consiliul European. Prim-ministrul a mers la Bruxelles în baza unei declaraţii politice fără valoare juridică votate de parlamentarii romani şi în ciuda deciziei Curţii Constituţionale potrivit căreia preşedintele ţării este cel care trebuie să participe la astfel de reuniuni.

Cookies