ȘTIRI

Parlamentarii mai vor câteva zile de sărbătoare: Ziua bunicilor şi Ziua egalităţii salariale

Aleşii au iniţiat trei proiecte care prevăd ca de 10 mai, Ziua Indepenedenţei României, să se stea acasă. Parlamentarii îşi mai doresc celebrarea Zilei literaturii române, dar şi marcarea Zilei limbii cehe sau slovace.

„Acum, sincer să fiu, cred că dumneavoastră aţi făcut o glumă pentru că nu toate aceste zile pot fi considerate, pot fi sărbătorite în România. Sigur, marea majoritata a zilelor au o fundamentare destul de solidă, motiv pentru care colegii au votat aceste zile. Problema e când avem prea multe zile în care nu muncim”, a spus Costin Pâslaru, deputat PSD, potrivit Digi24. 

Un alt proiect adoptat de Senat instituie Ziua bunicilor, pe 1 octombrie.

„Ziua Bunicilor, Ziua Portului Naţional… Aceste zile sunt legitime în sensul că atrag atenţia asupra unei probleme. Dar unde am votat împotrivă şi o voi face şi în plen este pentru instituirea unor noi zile libere”, a spus Remus Cernea, deputat neafiliat.

Anul acesta, Parlamentul a trecut, în total, şase proiecte: Ziua etniei tătare, Ziua naţională pentru adopţie, Ziua cărţii sau Ziua şcolii ardelene. Pe agenda legislativului mai figurează: Ziua portului tradiţional, Ziua naţională a ambulanţei sau cea a egalităţii de şanse dintre femei şi bărbaţi.

„Sunt propuneri legislative venite din partea noastră şi cu Ziua egalităţii salariale şi aşa mai departe… Nu neapărat trebuie să fie zile libere! Să se înţeleagă din start, dar trebuie marcate aceste evenimente şi instituite zilele ca legi! Ca să aducem şi femeia şi să dăm egalitate de şanse pe toate planurile tuturor!”, a spus Dalca Stefan Petru, deputat PPDD.

Loc pentru sărbători în calendar ar exista. România se află printre ţările cu cele mai puţine sărbători petrecute departe de locul de muncă: nouă, în timp ce în Spania, de exemplu, angajaţii nu merg la serviciu 14 zile pe an.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button