Parlamentarii mai dau 100 de milioane de lei pe an la Biserica Ortodoxă Română

de:
28 oct. 2015
6 Afișari
Parlamentarii mai dau 100 de milioane de lei pe an la Biserica Ortodoxă Română

Deputatul Remus Cernea a scris pe contul său de Facebook că parlamentarii au votat ca Biserica Ortodoxă să primească încă circa 100 de milioane de lei pe an.

„Marţi, cu toată opoziţia mea, Comisia pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale a avizat favorabil o Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului prin care biserica este susţinută cu încă aproximativ 100 de milioane de lei pe an. Este vorba despre PL-x 679/2015 pentru aprobarea OUG nr. 15/2015 pentru modificarea Legii-cadru nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice.

Mai exact, salariile personalului neclerical (19.251 de persoane) se măresc de la 600 de RON la 1.050 de RON. Efortul financiar lunar suplimentar este de 8.862.950 RON, ceea ce înseamnă, pe parcursul unui an, suma de 106.335.400 RON pe an în plus acordaţi de la bugetul de stat!”, a scris Remus Cernea pe Facebook.

„În intervenţia mea din cadrul dezbaterilor din comisie am arătat că e foarte bine să fie crescute salariile, dar nu în mod arbitrar, doar unei categorii de salariaţi de la buget. Toţi angajaţii sunt, în principiu, să primească majorări dacă bugetul o permite în mod sustenabil. Totul ar trebui făcut în cadrul unei legi privind salarizarea unitară a tuturor bugetarilor, altfel pe unii îi avantajăm iar pe alţii îi discriminăm… Cum li se poate explica unora să rabde liniştiţi cu acelaşi salariu, în timp ce altora li se măreşte cu vreo 75%? Doar votul meu a fost contra avizării favorabile pentru această ordonanţă, în rest au fost exprimate şase voturi pentru, din partea reprezentanţilor mai tuturor partidelor”, a mai scris Remus Cernea.

Cookies