ARHIVA B365

ParkLake, conectat la reţeaua de energie electrică. Cât va dura ŞANTIERUL şi ce străzi sunt AFECTATE

Enel Distributie Muntenia si ParkLake spun ca lucrarile vor dura aproximativ trei luni. Mai mult, strazile si spatiile verzi afectate de lucrari vor fi aduse la forma initiala pe cheltuiala beneficiarului, respectiv mall-ul ParkLake, scrie hotnews.

ParkLake a solicitat o putere considerabila (12 MW) astfel ca, pentru a nu afecta echilibrul energetic din zona, este necesara o infrastructura noua de inalta tensiune – realizarea unei statii de transformare si a doua linii electrice subterane de 110 kV, cu o lungime de 5 km, traversand cartierul. Cele 2 cabluri subterane de 110 kV, au impreuna o lungime totala de 5km. Primul dintre ele porneste din statia electrica 110 kV Liviu Rebreanu, continua prin incinta centrului comercial ParkLake, apoi pe str. Odobesti, pe bd. Camil Ressu, str. Firidei, bd. Nicolae Grigorescu, bd. Th. Pallady si ajunge pana la statia electrica Balta Alba. Cel de-al doilea porneste tot de la statia Liviu Rebreanu si va ajunge pana la statia Dudesti. Parcursul a fost stabilit in colaborare cu Primaria Sector 3 si Administratia Domeniului Public sector 3, care de altfel monitorizeaza buna desfasurare a lucrarilor. Lucrarile de excavare sunt efectuate cu atenta monitorizare din partea departamentelor responsabile din cadrul Primariei Sector 3, respectiv Administratia Domeniului Public Sector 3. Terenul, pavajele si spatiile verzi afectate de lucrari vor fi aduse la starea initiala, conform autorizatiei de constructie. Toate lucrarile vor fi finantate de catre beneficiarul acestora„, explica reprezentantii Enel Distributie Muntenia.

ParkLake, mallul de 70.000 mp în care portughezii de la Sonae Sierra şi irlandezii de la Caelum Deve­lop­ment au investit 180 mil. euro, funcţionează în prezent cu aju­torul generatoarelor de curent electric, în condiţiile în care reţeaua existentă nu poate acoperi consumul necesar, iar pentru a autoriza o conexiune la reţeaua de mare putere, dezvoltatorii au aşteptat mai bine de un an şi jumătate OK-ul italienilor de la Enel.

Dăm peste 1.000 de euro pe combustibil pe zi pentru generatoare„, a recunoscut Ingo Nissen, managing director al Sonae Sierra, dezvoltatorul celui mai nou mall.

Proiectul ParkLake este anunţat de nouă ani şi în construcţie de doi ani, iar situaţia absurdă arată cât de greoaie şi birocratice sunt procedurile de co­nectare la reţeaua de curent electric administrată de italienii de la Enel în Bucureşti, dar şi investiţiile insuficiente în reţea care să permită accesul unor mari consumatori, afirmă specialiştii.

CITEŞTE ŞI AFI Palace Cotroceni se extinde şi va fi cel mai mare mall din România

Dezvoltatorul mallului din cartierul Titan al Capitalei a pornit genera­toarele de curent electric pentru a susţine centrul comercial, în condiţiile în care aprobarea a venit prea târziu din partea Enel, iar conexiunea la reţeaua de mare putere se va face în umătoarele săptămâni.

Din păcate suntem nevoiţi să utilizăm generatoare pentru ca mallul să funcţioneze în parametri. Nu folosim non-stop generatoare, însă, în faţa ParkLake, pe Liviu Rerebeanu, nu există suficientă energie electrică disponibilă de la Enel pentru a susţine întregul mall la 20 kV (tensiune de transport – n. red.). De aceea trebuie să construim o staţie de transformare şi să aducem o tensiune de 110 kV la ParkLake tocmai de la staţia de la Dudeşti. Suntem nevoiţi astfel ca cel puţin două săptămâni sau cel mult două luni să funcţionăm şi cu ajutorul generatoarelor. Noaptea avem su­ficientă putere din reţea„, spunea Ingo Nissen la începutul lunii septembrie.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button