Park & Ride Cora Pantelimon este gata. Nicușor Dan anunță că a început recepția construcției

17 mai 2022
633 afișări
Park & Ride Cora Pantelimon este gata. Nicușor Dan anunță că a început recepția construcției
Park & Ride Cora Pantelimon este gata. Nicușor Dan anunță că a început recepția construcției | Sursă foto: Facebook-Nicușor Dan

Nicușor Dan a anunțat marți, 17 mai 2022, că a început recepția pentru parcarea de tip „Park & Ride” aflată lângă Cora Pantelimon.

Park & Ride Cora Pantelimon este gata

„Park & Ride” a fost creată pentru a le permite celor ce locuiesc în vecinătatea Bucureștiului să își parcheze mașinile aici și să circule cu autobuzul sau tramvaiul până la locul de muncă. Astfel, se dorește fluidizarea traficului din oraș. Aceasta dispune de 500 de locuri de parcare.

De asemenea, au fost create și:

  • Un terminal ce este destinat transportului public în comun (autobuz, tramvai),
  • Stații pentru microbuze,
  • Un culoar ce va face legătura între parcare și viitoarea stație de metrou.

Valoarea totală a lucrărilor este de 54.591.599 fără TVA (69.964.003 cu TVA), conform contractului.

Nicușor Dan anunță că a început recepția construcției

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat marți, 17 mai 2022, că a început recepția pentru această parcare. În scurt timp aceasta va putea fi utilizată de oamenii care locuiesc în Ilfov, dar lucrează în București.

Edilul a transmis următorul mesaj:

Am început recepția la Park& Ride Cora Pantelimon. După aproape 7 ani de blocaje și amânări, proiectul a fost finalizat.

Terminalul permite accesul facil la liniile urbane și metropolitane de transport în comun.

După terminarea recepției, Consiliul General va stabili care instituție, aflată în subordinea Primăriei Capitalei, va opera această parcare. De asemenea, PMB a transmis, pentru Economedia, că tot după recepție se vor stabili și tarifele pentru parcarea de la Cora Pantelimon.

O altă parcare de acest fel este Parcarea Metrorex de la Străulești. Aceasta a fost inaugurată în 2018, însă nu a fost foarte folosită de către șoferi.

Pentru a încuraja utilizarea parcării de tip „Park & Ride” Metrorex a decis ca aceasta să fie gratuită pentru cei ce au abonamente de metrou. Modificarea a fost făcută în data de 1 iunie 2021.

Inițial parcarea a avut tariful de 1 leu pe ora, ulterior acesta a fost scăzut la 0,50 lei pe ora. Cu toate astea, bucureștenii nu se înghesuie să își lase mașinile în parcare și să meargă cu transportul în comun spre locul de muncă.

Cookies