BAZAR

Park(ing) Day(s) 2013: Strada Lipscani din Capitală se transformă în parc, vineri şi sâmbătă

Scopul Park(ing) Day – un eveniment care se desfăşoară la nivel internaţional – este de a atrage atenţia asupra lipsei spaţiului verde din marile aglomeraţii urbane.

Astfel, pentru două zile, vineri şi sâmbătă, betonul de pe strada Lipscani din Capitală va fi acoperit de 600 de metri pătraţi de gazon.

Copiii sunt aşteptaţi, alături de profesori şi părinţi, la ateliere de pictură, dichisit sate tradiţionale din carton, meşteşugit figurine din hârtie, precum şi la spectacole de teatru cu Excelsior şi Teatrul „Ion Creangă”.

Cei interesaţi vor avea ocazia să înveţe paşi de salsa, să asculte muzică de odinioară, cântată la curţile boiereşti, interpetată live de trupa Trei parale, şi să se destindă cu o comedie savuroasă cu Jane Fonda, Geraldine Chaplin şi Pierre Richard – „Hai să trăim toţi împreună!/ Et si on vivait tous ensemble”.

De asemenea, Editura Baroque Books & Arts va deschide Biblioteca din Park(ing) Day(s), iar cei interesaţi pot să se oprească în „Parcarea de idei”.

Park(ing) Day este un eveniment mondial ce are loc în fiecare a treia zi de vineri a lunii septembrie, fiind iniţiat în 2005 în San Francisco. Misiunea Park(ing) Day este să atragă atenţia asupra nevoii de mai mult spaţiu public, să genereze dezbateri despre cum este creat şi alocat spaţiul public şi să îmbunătăţească viaţa orăşenilor, măcar pentru o zi. Conceptul a fost adus în Bucureşti de RFI România.

RFI România este un post de radio de actualităţi, filială a Radio France Internaţionale. Emite 24 de ore din 24 în Bucureşti, Iaşi, Cluj, Craiova şi Chişinău. Programele RFI România sunt preluate de peste 50 de posturi locale de radio din întreaga ţară. RFI România difuzează în prezent 13 ore de emisiuni în limba română şi 11 ore în limba franceză.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button