ȘTIRI

Parisul, fără turiști: Rezervările de zbor au scăzut cu peste un sfert după atacuri

Turiștii fug de Paris după atentatele teroriste din 13 noiembrie. Rezervarile de bilete de avion spre Paris făcute de clienți din întreaga lume au fost cu 27% mai mici în perioada 14-21 noiembrie comparativ cu aceeași săptămână în 2014, potrivit datelor furnizate de firma de indicatori turistici ForwardKeys și citate de Hotnews.ro.  

Directorul executiv Olivier Jager a atribuit scaderea rezervarilor in primul rand pentru calatoriile de placere, mai degraba decat de afaceri sau pentru vizitatorii care se duc sa-si vada familia si prietenii.

ForwardKeys a anuntat ca rezervarile pentru perioada de Craciun au ramas in urma nivelului de la sfarsitul anului trecut cu 13%.

In saptamana dupa atacurile comise vineri 13 noiembrie, anularile rezervarilor au fost cu 21% mai mari decat in aceeasi perioada a anului trecut, dar in ultimele zile nivelul de anulari s-a stabilizat la aproximativ acelasi ca anul trecut.

Franta este in mod normal tara cea mai vizitata din lume, cu Parisul care a primit 32,2 milioane de vizitatori anul trecut, aminteste Reuters.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button