Părinții vor primi formulare și vor fi întrebați dacă își vaccinează copiii. Cîmpeanu a vorbit și despre scenariile de funcționare a școlilor

23 aug. 2021
260 Afișari
Părinții vor primi formulare și vor fi întrebați dacă își vaccinează copiii. Cîmpeanu a vorbit și despre scenariile de funcționare a școlilor
Părinții vor primi formulare și vor fi întrebați dacă își vaccinează copiii. Cîmpeanu a vorbit și despre scenariile de funcționare a școlilor

Părinții vor primi formulare și vor fi întrebați dacă își vaccinează copiii, după ce va începe școala, pe 13 septembrie 2021. De asemenea, Sorin Cîmpeanu a spus în ce condiții pot merge elevii la școală dacă se depășește incidența de 6 la mie.

Părinții vor primi formulare și vor fi întrebați dacă își vaccinează copiii. Cîmpeanu a spus în ce condiții pot merge elevii la școală dacă se depășește incidența de 6 la mie.

De aceste formulare se va ocupa o persoană care va fi prezentă în fiecare școală și care va ține legătura cu părinții, a mai declarat ministrul Educației.

Părinții vor primi formulare și vor fi întrebați dacă își vaccinează copiii

Sorin Cîmpeanu a declarat că ministerul Educației lucrează la aceste formulare prin care părinții vor fi întrebați dacă sunt de acord cu vaccinarea copiilor de peste 12 ani.

Recomandăm și: Copiii se întorc la școală pe data de 13 septembrie. Masca este obligatorie la festivitățile de deschidere ce vor avea o durată limitată

Formularele vor fi împărțite părinților după ce începe școala, iar aceștia vor putea să răspundă cu „da” sau „nu”.

Pentru aceste formulare va exista un coordonator în fiecare școală, iar prin intermediul diriginților vor discuta cu părinții. De asemenea, vor găsi și o cale de comunicare: fizic, online sau ambele variante, potrivit declarațiilor făcute de Sorin Cîmpeanu, conform Digi24.

„Prin întâlniri interactive, părinții pot adresa orice fel de întrebări. Cei cu competențe medicale și-au afirmat disponibilitatea de a oferi aceste răspunsuri.”, a spus ministrul Educației, potrivit sursei citate.

Această acțiune este realizată în parteneriat cu DSP și Ministerul Sănătății, a declarat Cîmpeanu.

Cîmpeanu spune în ce condiții pot merge elevii la școală dacă  incidența depășește 6 la mie

Ministrul Educației a vorbit despre scenariile de desfășurare a cursurilor, în funcție de incidența cazurilor de coronavirus. Astfel, în condițiile în care incidența va depăși 6 la mie, elevii vor putea merge fizic la școală dacă localitatea în care se află nu va intra în carantină.

Recomandăm și: Sorin Cîmpeanu rămâne optimist în fața valului patru. „Sunt convins că nu va fi atât de agresiv încât să pună probleme unui proces de învățământ normal”

„Scenariul principal este acela că nu vom avea localități care vor depăși 6 la mie. Scenariul prioritar este acela în care școlile vor rămâne deschise integral”, a subliniat ministrul Educației.

Sorin Cîmpeanu a vorbit și ipoteza în care rata de infectare ar fi mult mai mare. Astfel, preșcolarii – creșele și grădinițele, să fie în continuare deschise cu prezență fizică, clasele 0 – 6 să urmeze cursurile online (pentru că sunt copii sub vârsta de 12 ani care nu se pot imuniza împotriva COVID-19).

Cei peste 12 ani, care se pot vaccina, se discută posibilitatea să aibă acces în școală, cu prezență fizică. Dar, dacă localitatea intră în carantină, cursurile trec în format online.

De asemenea, ministrul Educației a vorbit și despre purtarea măștii de protecție în școli. Rămâne obligatorie în interior, cu excepția învățământului special și a orelor de sport.

Orele de educație fizică vor putea avea loc la interior, dar doar dacă localitatea are o rată de infectare sub 2 la mie. Dacă incidența depășește acest prag, orele de sport vor avea loc doar afară.

Cookies