ESENTIAL

Părinţii şi fosta soţie a lui Bogdan Olteanu, audiaţi la DNA

Părinţii lui Bogdan Olteanu şi fosta sa soţie au ajuns la sediul parchetului anticorupţie cu câteva minute înainte de ora 9.00, fără să facă vreo declaraţie despre motivul prezenţei în faţa procurorilor, potrivit news.ro.

Surse judiciare au declarat că audierea are legătură cu modul de dobândire a averii şi de felul în care a fost construită casa din Ghermăneşti, în apropierea lacului Snagov.

Potrivit declaraţiei de avere din 7 iunie 2016, pe care Bogdan Olteanu a completat-o în calitate de viceguvernator al BNR, acesta a arătat că deţine o casă de locuit construită în 2014 în Ghermăneşti, judeţul Ilfov, în suprafaţă de 1.057 de metri pătraţi.

Olteanu mai are în proprietate şi un autoturism Lexus fabricat în anul 2007.

Viceguvernatorul avea, la data când a completat declaraţia de avere, conturi deschise la BRD şi Banca Transilvania, în care erau 14.953,06 lei şi 39,55 euro.

Potrivit documentului, Bogdan Olteanu deţine 50% din acţiunile E-boda Buildings şi E-boda Electronics. El a împrumutat E-boda Buildings cu 155.061 lei şi E-boda Electronics cu 6.000 de lei.

Procurorii îl acuză pe Bogdan Olteanu că, atunci preşedinte al Camerei Deputaţilor, a mers în Delta Dunării cu un elicopter pus la dispoziţieomul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu. În urma discuţiior, omul de afaceri i-a promis suma de un milion de euro pentru numirea jurnalistului Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.

Transferul banilor ceruţi de Bogdan Olteanu ar fi fost făcut dintr-un cont bancar deschis în Cipru şi într-unul din Bulgaria, deschis de o firmă înregistrată în Delaware, Statele Unite. Din contul din Bulgaria, banii au fost retraşi în numerar în trei tranşe, în 28-30 octombrie 2008, au mai stabilit procurorii.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button