Părinții din Sectorul 1 nu mai au răbdare cu Clotilde Armand: cer rezolvarea problemei burselor

05 feb. 2021
209 Afișari
Părinții din Sectorul 1 nu mai au răbdare cu Clotilde Armand: cer rezolvarea problemei burselor

Deși Primarului Sectorului 1 a anunțat, recent, un nou sistem de burse pentru elevi, păstrând sumele, dar spunând că le va repartiza corect, părinții elevilor și-au cam pierdut speranța și cer rezolvarea rapidă a problemei.

Rezolvarea problemei burselor școlare este unul dintre cele mai discutate subiecte în comentariile postate de părinții elevilor din Sectorul 1 pe pagina primarului Clotilde Armand.

Aceștia cer să fie clar cum se vor acorda bursele, dar și, pur și simplu acordarea mai rapidă a acestora, existând unii care chiar fac o paralelă între Clotilde Armand, edilul de la Sectorul 1, și Gabriela Firea, fostul Primar General.

Aceștia îi sugerează edilului să lase deoparte certurile politice cu consilierii PNL sau PSD și să își îndrepte atenția și către elevi prin rezolvarea problemei burselor.

„Noi vom da bursă maximă celor mai buni elevi din fiecare şcoală şi bursă mai mică celor de la coada clasamentului. Este un sistem care avantajează liceele defavorizate şi descurajează inflaţia notelor (…) În total, vom cheltui peste 21 de milioane de lei pentru peste 19.000 de burse care acoperă semestrul 1 din 2020-2021”, a scris Clotilde Armand, recent, pe Facebook.

“Acordarea de burse, adică bani, seamănă cu ajutoarele pe care le acorda Firea”, este, de părere, un părinte.

“Decât burse, mai bine ne concentrăm pe abandonul școlar și cauzele care fac asta posibil”, spune un altul.

“Mai există pe undeva prin UE sistemul ăsta de burse de merit pentru 70% dintre elevi?”, se întreabă un altul.

În Sectorul 3, Consiliul Local a aprobat deja 13.533 de burse pentru elevii din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat din această zonă administrativ-teritorială în semestrul întâi.

Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov (AEBI), singura organizaţie reprezentativă a elevilor din Capitală şi judeţul Ilfov  a condamnat lipsa de interes de care primăriile sectorului 4 şi implicit 1 au dat dovadă în privința burselor.Elevii vor continua protestele în mediul online până la achitarea burselor şcolare.

Cookies