Părinţii Aurei Ion vor despăgubiri de la cei care vor fi găsiţi vinovaţi de tragedia aviatică

de:
21 mart. 2014
1 afișări
Părinţii Aurei Ion vor despăgubiri de la cei care vor fi găsiţi vinovaţi de tragedia aviatică

Părinţii Aurei Ion şi sora acesteia au venit în faţa procurorilor şi s-au constituit părţi civile şi vătămate, asta însemnând că cer bani de la cei găsiţi vinovaţi, informează România TV.

Pe de-o parte au solicitat prin avocatul lor să li se acorde daune materiale şi morale din partea celor care au produs accidentul aviatic. Rudele Aurei Ion cer să se stabiliească exact cine este de vină şi să recupereze de la aceştia daunele morale. Şi daune morale din partea acelora care au mers în căutarea locului accidentului acviatic, întrucât operaţiunea de găsire a aeronavei prăbuşite a durat mai bine de 7 ore.

Rudele Aurei Ion susţin că tânăra ar fi putut fi în viaţă dacă era găsită mai devreme. Rudele au stat de vorbă cu procurorii militari de la parchetul general şi au delegat-o pe sora studentei moarte să ţină relaţia cu aceştia. Au mai spus că vor bani, dar nu au spus câţi, întrucât aşteaptă să vadă cine sunt vinovaţii, informează romaniatv.net. 

Mariana Ciucă, sora Aurei Ion, a declarat că în cadrul audierii nu a fost nimic nou. „Tot ce s-a prezentat în presă a fost regăsit şi în declaraţii. Nu este nimic nou, a fost doar o confirmare”, a spus aceasta, scrie mediafax.ro.

Ea a mai spus că a citit câteva declaraţii din dosar şi crede că structurile implicate în misiunea de salvare ar fi vinovate pentru ce s-a întâmplat.

Mariana Ciucă a precizat că pentru ea şi familia ei a fost foarte dureros să vadă fotografii, detalii, rezultatele necropsiei şi tot ce s-a întâmplat în anchetă, iar tatăl ei nici nu a putut da o declaraţie.

„Suntem cu toţii încă în stare de şoc şi părinţii abia au putut să dea o declaraţie. De fapt, tata chiar nu a reuşit. A spus doar câteva cuvinte şi a plecat din cameră plângând. Mama a reuşit să se adune şi să ofere câteva detalii pe care le ştia de la tata, cu care ea luase legătura prin telefon înainte să plece”, a mai spus sora Aurei Ion.

Pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa în accidentul aviatic produs în 20 ianuarie, în

Cookies