Părinți revoltați după ce le-au fost ceruți câte 1.400 de lei pentru renovarea unei clase dintr-o școală din S4. Primăria: școala a fost modernizată din bugetul local

10 iul. 2023
725 Afișari
Părinți revoltați după ce le-au fost ceruți câte 1.400 de lei pentru renovarea unei clase dintr-o școală din S4. Primăria: școala a fost modernizată din bugetul local
Părinți revoltați după ce le-au fost ceruți câte 1.400 de lei pentru renovarea unei clase dintr-o școală din S4. Primăria: școala a fost modernizată din bugetul local | Sursa foto: Pexels

Părinții copiilor dintr-o școală din Sectorul 4 au fost revoltați atunci când au aflat cât trebuie să plătească pentru reabilitarea unei săli de clasă în care, din toamnă, copiii urmează să vină la cursuri. Cu toate acestea, școala de abia a fost renovată din bugetul local.

Părinți nevoiți să plătească 1.400 de lei pentru reabilitarea unei săli de clasă de la o școală din Sectorul 4

Părinții au fost anunțați că trebuie să scoată o sumă foarte mare din buzunar pentru ca elevii să aibă scaune și mese în clasă din toamnă.

Un telespectator Digi24 care de abia și-a înscris copilul la clasa pregătitoare în cadrul Școlii 189 din București a fost revoltat atunci când a văzut cât trebuie să plătească din toamnă.

Părinții copiilor au primit și notă de plată pentru dotarea sălii de clasă. Suma totală este foarte mare, mai exact 1.400 de lei de persoană.

Părinții trebuie să dea acești bani pentru zugrăvit, pentru cumpărarea mobilierului din sală și a echipamentelor tehnice.

Aceasta este părerea unui părinte:

E aberant. Într-o clasă cu 25 de elevi, înmulțind sumele iese ceva ridicol.

Reprezentanții Primăriei Sectorului 4, fiind contactați de Digi24, au transmis că unitatea de învățământ a fost reabilitată și modernizată complet din bugetul local. Astfel, nu ar mai avea nevoie de alte amenajări.

În cazul unităților de învățământ de stat, finanțarea trebuie să fie asigurată de primărie, având în vedere achiziționarea mobilierului, zugrăvitul și altele, primăria este responsabilă, a explicat Daniela Vișoianu, expert în educație.

„Fondul clasei” este o practică cu care părinții sunt obișnuiți și care îi însoțește de la grădiniță până la liceu.

Iată ce spun câțiva părinți:

  • „Dăm la imprimante, la toate cele. Nu sunt sume mari, 10-15 lei, dar se adună acolo. Nu suntem de acord, dar pentru copii facem orice, nu? Părinții dau, dăm în continuare.”
  • „E foarte complicat pentru că nu toți părinții își permit.”

O învățătoare de la o școală din Sectorul 4 le-a cerut părinților 3.000 de lei pentru renovarea unei clase

O învățătoare angajată la o școală din Sectorul 4 le-a cerut părinților elevilor să plătească suma de 3.000 de lei pentru renovarea unei săli de clasă. Aceștia au decis să facă o sesizare poliției, având în vedere că această practică este ilegală.

După ce și-au încris copiii în clasa pregătitoare, bucureștenii au fost informați că sala de clasă unde vor urma să învețe din toamnă este goală și trebuie utilată, se arată într-un reportaj realizat de Euronews.ro. Astfel că, banii ar urma să fie folosiți pentru amenajarea sălii de clasă.

Un părinte a transmis:

Ne-a arătat sala de clasă, ne-a zis că această sală o să fie goală, nu o să avem bănci, nu o să avem scaune, nu o să avem tablă, nu o să avem nimic, decât patru pereți. Trebuie noi să zugrăvim clasa, să punem mochetă pe jos, vrea aspirator.

Întrebați de un reporter ce se întâmplă cu elevii ai căror părinți nu au de unde să achite acești bani, oamenii au spus că nu se știe. Învățătoare nu le-a dat un răspuns în acest sens.

Inspectoratul Școlar București a transmis că a fost deja depusă o plângere referitoare la această situație. În această unitate de învățământ se desfășurată o anchetă.

Din 2022, fondul clasei a devenit în mod oficial ilegal. Astfel că, unitățile de învățământ cu pot cere de la părinți sau de la elevi sume de bani.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies