Parfumuri cu note dominante de contrabandă, confiscate în București și Ilfov. E vorba de aproape 150 de sortimente, în valoare de 700.000 de lei

14 feb. 2023
459 afișări
Parfumuri cu note dominante de contrabandă, confiscate în București și Ilfov. E vorba de aproape 150 de sortimente, în valoare de 700.000 de lei
Parfumuri cu note dominante de contrabandă, confiscate în București și Ilfov. E vorba de aproape 150 de sortimente, în valoare de 700.000 de lei / Imagine simbol: Unsplash

Parfumuri confiscate de polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice în urma efectuării unor percheziții în București și Ilfov. Aceștia au ridicat 1.789 de produse tip parfum/tester (145 de sortimente), cu o valoare de piață de aproximativ 700.000 de lei. Parfumurile confiscate urmau să fie vândute online, pe un site specializat în parfumuri.

Percheziții în București și în județul Ilfov în cazul unui dosar de evaziune fiscală 

Luni, 13 februarie 2023, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice au realizat nouă percheziții la domiciliu în București și în județul Ilfov cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, Institutului Național de Criminalistică și al Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale, într-un dosar penal înregistrat la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția de urmărire penală și criminalistică privind infracțiuni de evaziune fiscală și punere în circulație a unor parfumuri contrafăcute.

Potrivit informațiilor transmise de Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) într-un comunicat de presă, mai multe persoane au oferit spre vânzare produse contrafăcute de tip parfum sau chiar și de tip tester, prin intermediul unor societăți comerciale care aveau ca obiect principal comerțul online, printr-un site propriu care era specializat de parfumuri.

În fapt, s-a stabilit că mai multe persoane, prin intermediul unor societăți comerciale având ca obiect principal de activitate comerțul online, ar fi oferit spre vânzare și ar fi comercializat pe internet, printr-un site propriu specializat de parfumuri, produse ce poartă mărci notorii, inclusiv tip tester, susceptibile a fi contrafăcute, fără a înregistra în întregime în evidențele contabile operațiunile efectuate și veniturile realizate.

Oamenii legii au confiscat, în urma perchezițiilor, 1.789 de produse de tip parfum sau tester (existând 145 de sortimente) cu o valoare pe piață de aproximativ 700.000 de lei care urmează sa fie analizate, pentru stabilirea caracterului autentic/contrafăcut al parfumurilor care erau puse pe piață, și pentru dispunerea, după caz, a măsurilor legale care se impun.

Cookies