Saga „luați-vă mașina din parcare că venim cu detergentul sau vă luăm locul” continuă în Sectorul 3, condus de domnul Negoiță, acum în această nouă misiune de igienizare mecanizată a parcărilor.
Spălarea săptămânală a parcărilor de reședință din Sectorul 3 este o idee nouă, intrată în vigoare la începutul acestei luni, și a stârnit deja multă agitație în „I ❤️ S3”.
În fiecare parcare de reședință din aria administrată de Primăria S3 a fost instalat un panou unde sunt menționate ziua și intervalul orar în care se igienizează. Trebuie să știi când se întâmplă asta pentru că, anterior oprețiunii de dereticare din parcare, trebuie să-ți iei mașina, altminteri îți ia primăria locul și ridică și mașina care nu s-a dat din calea curățeniei mecanizate.
Când primarul a văzut de supărare a stârnit noua reglementare, a apărut „soluția Negoiță„, care sună cam așa: „Dacă nu vă convine, faceți-vă singuri curățenie. Dar, dacă găsim mizerie, vă amendăm!”. În cuvintele domniei sale, varioanta sună astfel
Tocmai am avut o discuție cu cetățenii de aici care sunt supărați că trebuie să-și dea mașina la o parte în fiecare săptămână. Ei bine, cred că o să generam o discuție și probabil și o modificare de regulament, conform căreia dacă într-o baterie de parcare cetățenii decid că-și fac singuri curățenie, dar își fac curățenie real, pe propriul loc de parcare, nu mai obligativitatea să-și deplaseze mașina de acolo. Dar, atenție! Vor exista sancțiuni în situația în care nu e curat pe locul de parcare.
A intervenit și FACIAS (Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului) în dispută, care cere Primăriei să renunțe la idee, pe care o consideră abuzivă.
Azi, pe Facebook, Primăria Sectorului 3 le reamintește bucureștenilor din Sectorul 3 că, din august, e în vigoare programul săptămânal de spălare mecanizată a parcărilor de reședință:
Au fost montate panouri informative cu ziua din săptămână și intervalul orar în care trebuie eliberată parcarea pentru curățenie pentru fiecare baterie de parcare. Operațiunile de igienizare au loc de luni până sâmbătă, exceptând zilele legale de sărbătoare. Intervalele pot fi cuprinse între orele 8.00-10.00, 11.00-13.00 sau 14.00-16.00.
Comentariile, multe plin de deosebit de mult năduf, au început să curgă:
Super! Între timp, aleile pietonale miros a urină și au excremente de câine…
Un alt bucureștean e și mai nervos:
Vin imediat din concediu ca să mut mașina. Pierd cazarea, voi lua avionul sa ajung mai rapid ca să am parcarea spălată. Nu mai știți ce sa faceti ca sa ne mai aduceți un stres în plus … o dată pe luna era suficient!. Chiar va bateți joc de noi….! Din banii noștri sunteți plătiți! Țineți cont de părerile oamenilor!
În același ton vine și următorul comentariu:
Bătaie de joc ! Trebuie să mai încaseze niște bani de la ridicarea mașinilor ,,care nu respectă indicațiile de la primărie. Majoritatea sunt la muncă, alții sunt plecați și nu folosesc mașina.
Apare, la un moment dat, și o nedumerire:
Eu nu am înțeles ce se întâmplă dacă găsești altă mașină pe locul meu. O ridici pe aia, îmi dai mie amenda și mă lași fără locul de parcare?
În final, o bucureșteancă pune laolaltă niște neajunsuri evidente și face și niște calcule foarte simple:
Și vine și concluzia doamnei:
Primăria Sectorului 3 se laudă ca administrează un sector verde, însă obliga aproximativ 80.000 de cetățeni sa renunțe în fiecare săptămânal la transportul in comun si sa folosească mașinile.