Pardoseală din marmură – avantaje și recomandări (P)

22 iun. 2022
27 Afișari
Pardoseală din marmură – avantaje și recomandări (P)
Pardoseală din marmură – avantaje și recomandări

A sosit momentul să reamenajezi? Atunci poate că ar trebui să treci pe lista de cumpărărturi și marmura. Folosită la placarea fațadelor, blaturilor de bucătărie sau de baie, pentru glafurile de la fereastră și pentru pardoseală, această piatră naturală impresionează prin designul unic, dar și prin strălucirea intensă.

Oprindu-ne la pardoseală, trebuie să știi că o astfel de investiție poate schimba radical aspectul locuinței tale. Marmura este elegantă și, în plus, oferă senzația de curățenie indiferent de culoarea pe care o alegi. Pe de altă parte, atunci când reamenajezi trebuie să fii foarte atent de unde achiziționezi materialele. Cu siguranță îți dorești calitate și rezistență, nu doar un aspect plăcut. În cazul de față, poți apela la un producator marmura Bucuresti cu experientă, care să te îndrume și să-ți explice atât avantajele, cât și avantajele acestui material.

Avantajele plăcilor din marmură

O astfel de investiție vine la pachet cu o serie de avantaje. Iată câteva dintre acestea:

  • Cel mai important avantaj al plăcilor din marmură este caracterul unic și elegant. Poți alege modelul preferat dintr-o gamă diversificată de nuanțe și, în plus, acestea pot fi tăiate sub diferite forme, inclusiv în triunghiuri sau dreptunghiuri pentru a crea diferite mozaicuri.
  • Marmura este un material extrem de durabil. Cu alte cuvinte, o astfel de investiție va ține la fel de mult ca și construcția.
  • Marmura are și un transfer termic ridicat, ceea ce o face potrivită pentru placarea pardoselii încălzite.
  • Marmura se întreține foarte ușor. În plus, tratată corespunzător, poți obține un aspect neted și strălucitor.
  • Indiferent de încăpere, marmura va oferi locuinței tale un aspect natural.

Ce avantaje au plăcile de marmură.

Dezavantajele plăcilor de marmură

Ca orice alt material folosit în construcții, marmura are și câteva dezavantaje. De asemenea, există și o serie de recomandări pe care ar trebui să le ai în vedere atunci când îmbraci pardoseala cu marmură:

  • Cel mai mare dezavantaj al plăcilor din marmură este ușurința cu care se pot zgâria, mai ales atunci când sunt lustruite. Totuși, dacă alegi să porți papuci și dacă ești atent atunci când montezi sau demontezi corpuri de mobilier, nu ar trebui să te confrunți cu astfel de probleme.
  • Un alt dezavantaj al plăcilor din marmură este că se pot păta ușor atunci când intră în contact cu substanțe acide. Pe de altă parte, poți opta pentru impermeabilizarea marmurei și, în acest fel, nu ar trebui să îți mai faci griji.
  • Atunci când nu este montată într-un mod corespunzător, marmura se poate fisura rapid. Din acest motiv, trebuie să apelezi doar la profesioniști.
  • În urma procesului de lustruire, plăcile de marmură pot fi deosebit de alunecoase. Pentru a evita accidentele, poți opta doar pentru materiale antiderapante. Totuși, trebuie să știi că plăcile de marmură pot fi tratate în acest sens.

Așadar, marmura poate reprezenta o idee excelentă pentru pardoseală, mai ales dacă locuiești la casă. Această piatră naturală vine la pachet cu numeroase avantaje, dar și cu o serie de recomandări. Analizează-le pe toate înainte de a alege modelul preferat și asigură-te că furnizorul tău îți pune la dispoziție toate informațiile de care ai nevoie.

Cookies