Parcurile Lumea Copiilor și Orășelul Copiilor se închid de joi seară, după o decizie a Primăriei S4. Care este motivul invocat de autorități

05 aug. 2021
1223 Afișari
Parcurile Lumea Copiilor și Orășelul Copiilor se închid de joi seară, după o decizie a Primăriei S4. Care este motivul invocat de autorități
Parcurile Lumea Copiilor și Orășelul Copiilor se închid de joi seară, după o decizie a Primăriei S4. Care este motivul invocat de autorități. Sursa foto: Kidmagia

Locuitorii Bucureștiului trebuie să țină cont de faptul că parcurile Lumea Copiilor și Orășelul Copiilor vor fi închise de joi după-amiază, de la ora 17:00, și până vineri dimineață, la ora 06:00. Autoritățile Sectorului 4 au luat această decizie din cauza codului portocaliu de vreme rea ce va intra în vigoare din seara zilei de joi și va ține până în zorii zilei de vineri.

Primăria Sectorului 4 a publicat un comunicat de presă prin care a anunțat că parcurile Lumea Copiilor și Orășelul Copiilor vor fi închise pentru accesul cetățenilor. Această restricție a început de joi, de la ora 17:00, și se va menține până vineri dimineață, la ora 06:00, potrivit Agerpres.

Parcurile Lumea Copiilor și Orășelul Copiilor, închise până vineri dimineață

Autoritățile au luat măsuri speciale de siguranţă în Sectorul 4, în urma avertizării de vreme severă, furtuni și grindină, emisă de meteorologi pentru București.

Astfel, începând de joi, de la ora 17:00 şi până vineri dimineaţă la ora 06:00, Primăria Sectorului 4 a decis să închidă cele două parcuri pe care are în administrare, și anume Lumea Copiilor respectiv Orăşelul Copiilor.

Decizia închiderii acestor parcuri a fost luată pentru a evita eventualele accidente sau evenimente neplăcute ale persoanelor care s-ar plimba şi s-ar relaxa în mod normal în cele două parcuri, și care ar putea fi surprinse de vremea severă, aşteptată în acest interval în Capitală.

Cetățenii sunt sfătuiți ca, în cazul în care totuși se confruntă cu dificultăţi cauzate de vremea rea, să anunţe de îndată Primăria Sectorului 4, la numărul de urgenţă al instituției – 021.9441, apelabil din toate rețelele.

Toată România este vizată de o avertizare privind furtunile și vremea rea

Astăzi, 5 august, meteorologii au emis un cod portocaliu de vremea rea, cu vijelii şi rafale de vânt ce pot atinge viteze de până la 100 de km/oră și cu averse şi grindină de mari dimensiuni.

Acest cod este valabil până mâine dimineaţă, la ora 06:00, interval în care se recomandă evitarea deplasărilor care nu sunt imperios necesare.

Toată țara este vizată de furtuni în următoarele ore. Meteorologii au emis o avertizare generală, valabilă de pe 6 august, ora 10.00, până pe 7 august, ora 10.00, în care anunță „perioade cu instabilitate atmosferică accentuată”. Prin urmare, cetățenii se pot aștepta și li se recomandă să se pregătească pentru ploi torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină.

Cookies