LA MINE-N CARTIER

Parcurile din Sectorul 2 se confruntă cu vandalismul, spune Radu Mihaiu. Ce se va întâmpla cu paznicii din parcuri în perioada imediată

Primarul sectorului 2, Radu Mihaiu, s-a declarat nemulțumit de modul în care agenții de securitate păzesc parcurile de pe teritoriul sectorului, dat fiind faptul că vandalismul este prezent în aproape toate parcurile, indiferent de mărime sau locație. Edilul anunță că vor fi efectuate schimbări în ceea ce privește protecția parcurilor, și că anul acesta va expira contractul de pază al parcurilor, prilej cu care se vor elimina punctele de pază din parcuri, accentul urmând a fi pus pe echipe de intervenție și echipe mobile.

Radu Mihaiu, Primarul Sectorului 2, a scris pe pagina sa de Facebook o serie de concluzii la care a ajuns în urma luării „la pas” a majorității parcurilor din sectorul 2. Astfel, toate spațiile verzi se confruntă cu un inamic comun, și anume vandalismul, care ar fi determinat într-o oarecare măsură și de lipsa pazei, deși sunt angajați numeroși agenți de securitate, consideră primarul de sector.

„Am luat la pas majoritatea parcurilor din Sectorul 2: mici, mari, inclusiv locuri de joacă. Reabilitate în ultimii ani sau mai demult. Toate, dar absolut toate au o problemă comună: VANDALISMUL.

Vandalismul prin definiție e un comportament violent și distructiv, manifestat gratuit. E un fenomen care apare în toate societățile și niciodată nu o să dispară total. Totuși, la noi e prea mult. Bănci rupte, aparate de joacă măzgălite, garduri îndoite – de toate avem. Deși în fiecare locație avem și pază. Multă pază.”, a precizat Radu Mihaiu pe profilul său de Facebook.

„Gata cu costurile exorbitante fără rezultate”, promite Radu Mihaiu

Primarul a anunțat că în acest an va expira contractul de pază privind protecția parcurilor. De asemenea, Mihaiu promite reducerea costurilor dar și responsabilizarea celor vinovați. Edilul a adăugat că va tăia de la plată fiecare paznic lipsă din post şi va impune firmelor toate costurile de reparaţie pentru orice e vandalizat în obiectivele protejate de angajaţii lor.

„Anul acesta expiră contractul de pază. Ne pregătim de pe acum să schimbăm strategia prin care asigurăm siguranța cetățenilor în parcurile din Sectorul 2.

Gata cu nenumăratele puncte de pază aflate la margine, le înlocuim cu echipe mobile și echipe de intervenție. Gata cu costurile exorbitante fără rezultate, le înlocuim cu mai multă monitorizare și o organizare mai eficientă. Gata cu lipsa de responsabilitate, o să avem mecanisme stricte de centralizare a incidentelor.

Între timp impunem la sânge obligațiile contractuale curente. Tăiem de la plată fiecare paznic lipsă din post. Impunem firmelor costurile de reparație pentru orice e vandalizat în obiectivele protejate de ei. Ne asigurăm că primim serviciile pe care le plătim.”

Actele de vandalism nu lipsesc nici din Sectorul 4

Din păcate, vandalismul este prezent și în Sectorul 4, unde s-au furat lavanda și florile din ghivecele stradale. Societatea Totul Verde, cea care se ocupă de amenajarea domeniului public din Sectorul 4, semnalează mai multe acte de vandalism.

”Vandalismul și hoția nu pot fi tolerate! Degeaba încercăm noi să asigurăm un aspect decent și european locurilor în care trăim, dacă vin câte unii și smulg, pentru a fura, florile din pământ! Și aceste fenomene nu sunt singulare! De pe bulevardul Obregia s-au furat 88 de flori de lavandă, din patru locații. De asemenea, au fost ciopârțite ghivecele din strada Reșița, bloc 8 și din strada Luică, bloc 1!”, au scris cei de la Societatea Totul Verde pe Facebook.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button