LISTA Primelor parcuri REDESCHISE în București, de sâmbătă – 9 mai 2020

de:
09 mai 2020
1 afișări
LISTA Primelor parcuri REDESCHISE în București, de sâmbătă - 9 mai 2020

REDESCHIDERE PARCURI BUCUREȘTI. Oficialii administrației locale spun că au luat decizia de a redeschide marile parcuri de pe raza Sectorului 2 pentru a veni în întâmpinarea nevoilor locuitorilor care vor să facă mișcare în aer, în siguranță. 

„Am luat decizia deschiderii parcurilor mari din sectorul 2 pentru că în ultimele săptămâni am văzut foarte mulți locuitori ai sectorului alergând sau desfășurând activități sportive, permise de ordonanțele militare, printre mașini, pe lângă parcuri sau în zone improvizate. Atât timp cât ne este permisă activitatea fizică, aceasta trebuie făcută în siguranță și în proximitatea locuinței, iar în sectorul 2 avem foarte multe parcuri pregătite pentru cetățeni”, anunță viceprimarul Sectorului 2, Dan Cristian Popescu care a adăugat că „Mai mult, aceste parcuri sunt de trecere, deci vom facilita deplasarea locuitorilor sectorului 2 și vom scurta perioada pe care aceștia o petrec pe drum, ocolind aceste parcuri mari”.

REDESCHIDERE PARCURI BUCUREȘTI. Parcurile deschise astăzi sunt: Național și Aleea Belvedere, Icoanei și Ioanid, Cinema Floreasca, Cosmos, Florilor, Morarilor, Motodrom, Tei, Plumbuita 1 și 2, Lunca-Florilor, Obor, Tolbuhin, Sfântul Pantelimon, Izvorul Rece, Păsărari, Titus Ozon, Rodica, Amiral Murgescu.

REDESCHIDERE PARCURI BUCUREȘTI. Reprezentanții Primăriei Sectorului 2 spun că, chiar dacă parcurile sunt redeschise, locurile de joacă pentru copii rămân închise. 

REDESCHIDERE PARCURI BUCUREȘTI. „Vreau să menționez că toate locurile de joacă, terenurile de sport și foișoarele de recreere din parcuri rămân închise. Scopul meu nu este oferirea unei alternative de petrecere a timpului liber în această perioadă, ci vreau să ofer o variantă mai sigură pentru activitățile sportive și pentru scurtarea perioadei de deplasare. Locuitorii sectorului 2 trebuie să înțeleagă că restricțiile rămân, că suntem în stare de urgență și că pericolul infectării cu coronavirus nu a trecut. Toate parcurile vor avea la intrări panouri de atenționare și de informare asupra măsurilor de prevenție a răspândirii COVID-19″, încheie viceprimarul Dan Cristian Popescu. 

Locurile de joacă și de recreere din Sectorul 2 au fost închise începând din data de 21 martie 2020. 

„Am luat decizia închiderii locurilor de joacă și a spațiilor de recreere începând de sâmbătă, 21 martie, ora 14.00. Am fost informat de cei aflați în teren că aceste locuri sunt pline de cetățeni, prin urmare consider că este responsabilitatea mea să iau această măsură. Poate pare prea mult, cu siguranță nu toți locuitorii sectorului 2 vor fi fericiți, dar prevenția este vitală în aceste momente”, explica atunci viceprimarul Sectorului 2. 

Cookies