În sarcina beneficiarilor de venit minim garantat va intra, de asemenea, asigurarea lucrărilor de întreţinere a parcurilor prin colectarea crengilor moarte, a hârtiilor şi a ambalajelor de plastic în timpul verii, respectiv vot fi nevoiţi să participe la lucrările de deszăpezire a aleilor şi de împrăştiere a materialelor antiderapante în sezonul de iarnă.
Toate acestea au fost stipulate în Planul de acţiuni de interes local pentru anul 2011. „Primarii au obligaţia să întocmească un plan de acţiuni sau de lucrări de interes local pentru repartizarea orelor de muncă, să ţină evidenţa efectuării acestor ore şi să asigure instructajul privind normele de tehnică a securităţii muncii pentru toate persoanele care prestează acţiuni ori lucrări de interes local. În funcţie de solicitările venite dinpartea instituţiilor partenere în organizarea şi evidenţa orelor de muncă, planul de acţiuni sau de lucrări de interes local poate fi reactualizat pe parcursul anului”, au precizat reprezentanţii Primăriei Sectorului 6.
Consilierul local din partea PRM, Ioan Bâldea, a ţinut însă să precizeze că bucureştenii care iau venit minim garantat de la stat ar putea fi folosiţi şi la repararea mobilierului şi spaţiilor de joacă pentru copii din parcuri. „Să fie folosit fiecare om, conform calificării pe care o are. Știu eu o bancă stricată în parc de trei ani care nu a fost reparată nici până acum. Mai sunt şi gardurile de protecţie stricate”, a atenţionat consilierul Bâldea.
Valoarea venitului minim garantat este de 196 lei pe lună în cazul familiilor compuse din două persoane, 272 lei la trei persoane, 339 lei la patru persoane şi 402 lei lunar la familiile compuse din cinci membri.