Parcul Văcăreşti din Capitală, un domeniu de 183 de ha, va fi păzit cu 2 polițiști și 6 agenţi de pază. Vor fi amplasate camere video

17 iun. 2022
2819 Afișari
Parcul Văcăreşti din Capitală, un domeniu de 183 de ha, va fi păzit cu 2 polițiști și 6 agenţi de pază. Vor fi amplasate camere video
SURSA FOTO: Asociația Parcul Natural Văcărești: brotăcelul răsăritean (Hyla orientalis) fotografiat în Văcărești de către biologul Vlad Cioflec.

Nicuşor Dan, primarul general al Capitalei, anunţă că şase agenţi de pază şi doi poliţişti locali vor suplimenta paza la Parcul Naţional Văcăreşti începând din 20 iunie. Scopul asigurării patrulării parcului este acela de a-l feri de incendii.

Cunoscut și sub numele Delta Văcărești, parcul măsoară 183 de ha și este cel mai mare spațiu verde din București. Arie naturală protejată a Bucureștiului, parcul rămas necunocut majorității bucureștenilor a intrat de curând în administrarea Primăriei Capitalei, într-o asociere cu primăria Sectorului 4, cu scopul de a-l proteja și de a-l face accesibil bucureștenilor.

„Am suplimentat efectivele de pază la Parcul Natural Văcăreşti. De luni, 20 iunie, patrule formate din agenţi de pază şi poliţişti locali vor monitoriza parcul, pentru a ne asigura că nu mai au loc incendii sau alte incidente care să afecteze flora şi fauna deltei. Este vorba de şase agenţi de pază asiguraţi de primăria sectorului 4 şi doi poliţişti locali de la Direcţia Generală de Poliţie Locală şi Control a Primăriei Capitalei”, a scris edilul general pe Facebook.

El a menţionat că în paralel are loc o analiză pentru identificarea locurilor în care vor fi amplasate camerele video, dar şi procedura de angajare a rangerilor pentru parc.

„Am preluat în administrare Parcul Natural Văcăreşti la sfârşitul anului trecut, ne dorim să conservăm acest spaţiu şi să-l redăm pasionaţilor de natură, fără clădiri, terase sau spaţii de distracţie”, a precizat Nicuşor Dan.

Paza parcului a fost anunțată de primarul Sectorului 4 Daniel Băluță la o acțiune de vizitare a parcului, realizată în aprilie în acest an, altături de primarul general Nicușor Dan.

Asociația Parcul Natural Văcărești, un ONG cu rol de observare a parcului, ale cărei atribuții au fost reduse în urma înființării Administrației Parcului Natural Văcărești – instituție aflată în subordinea Primăriei Capitalei – a cerut în nenumărate rânduri ca să fie realizată paza parcului.

Parcul Natural Văcărești va fi amenajat în urma unui concurs internațional de soluții. Termen limită pentru primirea ofertelor este 28 iunie, iar proiectul câştigător va primi un premiu de 5.000 de lei.

Îți recomandăm să citești și:

Cookies