Parcul Văcărești a intrat în administrarea PMB, prin concurs: O oportunitate turistică şi de divertisment

28 sept. 2021
184 Afișari
Parcul Văcărești a intrat în administrarea PMB, prin concurs: O oportunitate turistică şi de divertisment
sursa foto: Helmut Ignat

Primăria Capitalei are o nouă zonă verde sub administrare, după ce, prin concurs, Parcul Național Văcăreşti a intrat în portofoliul PMB. Nicușor Dan spune că este o oportunitate turistică şi de divertisment pentru București.

Nicuşor Dan a anunțat recent că Primăria Municipiului Bucureşti a primit, prin concurs, în administrare Parcul Natural Văcărești.

„Recent ni s-a administrat, în urma unui concurs, Parcul Natural Văcărești, care poate să fie o uriaşă oportunitate pentru Bucureşti. O oportunitate turistică şi de divertisment”, a transmis primarul Nicuşor Dan.

Procesul privind alocarea Parcului Văcărești a durat mai multe luni

În data de 22 aprilie, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos, spunea că urmează să fie demarată, alături de Agenţia Naţională pentru Arii Naturale Protejate, procedura de încredinţare a administrării parcului.

„El trebuie să fie păzit, să se facă întreținerile minimale. Este o oportunitate pe care Bucureștiul o are. O să fie un parteneriat cu ei. Este un proiect. Va intra pe PNRR. E mai mult decât un spațiu verde”, a spus marți Nicușor Dan cu privire la acest proiect.

În data de 31 august, Nicușor Dan spunea că Primăria depune dosarul pentru preluarea în administrare zonei verzi.

„Depunem azi dosarul pentru preluarea Parcului Văcărești. Parcul Văcărești este o uriaşă oportunitate pe care Bucureştiul o are şi suntem gata, în parteneriat cu ONG-ul care s-a ocupat ani de zile de Parcul Văcărești, cu Primăria Sectorului 4 şi cu orice altă parte interesată şi competentă în această zonă, să administrăm şi să facem din Parcul Văcărești un punct de atracţie al Bucureştiului”, spunea primarul la final de vară.

Primarul aștepta câștigarea concursului privind parcul

În16 septembrie, Nicuşor Dan spunea că este optimist în privinţa faptului că Primăria Municipiului Bucureşti va obţine acordul de administrare a Parcului Natural Văcărești de la Autoritatea Naţională pentru Arii Protejate.

„Poate să devină un simbol al oraşului. Asta depinde de finanţarea din PNRR (Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă – n.r). Avem un proiect care se numeşte «Plămâni verzi pentru Bucureşti» şi care înseamnă pur şi simplu plantarea a sute de mii de arbori în zone care o permit, inclusiv în alveolele de pe drumurile publice”, a mai spus Nicuşor Dan.

În martie a fost demarat un proiect care identifica ariile naturale din marile orașe

Asociaţia Parcul Natural Văcăreşti transmite  în martie că este implicată într-un proiect care vizează identificarea, documentarea, cartografierea şi promovarea a zece arii naturale. Acestea sunt amplasate în marile oraşe ale ţării şi în cinci spaţii urbane şi peri-urbane al Bucureştiului.

Proiectul „Reţeaua naţională a ariilor naturale urbane”, derulat de Asociaţia Parcul Natural Văcăreşti în parteneriat cu Asociaţia Societatea Organizată Sustenabil S.O.S, Asociaţia Societatea Carpatină Ardeleană (EKE) Satu Mare, Fundaţia Centrul de Ecologie Montană şi Asociaţia Funky Citizens.

Acesta beneficiază de o finanţare în valoare de 224.136 euro prin programul Active Citizens Fund – Romania, finanţat de Islanda, Liechtenstein şi Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Cookies