Parcul unde au fost „plantați în amintire” 100 de copaci se află lângă stația de metrou Preciziei. Fiecare arbore spune o poveste prin codurile QR care-i însoțesc

15 iun. 2024
13771 afișări
Parcul unde au fost „plantați în amintire” 100 de copaci se află lângă stația de metrou Preciziei. Fiecare arbore spune o poveste prin codurile QR care-i însoțesc
Parcul unde au fost „plantați în amintire” 100 de copaci se află lângă stația de metrou Preciziei. Fiecare arbore spune o poveste prin codurile QR care-i însoțesc | Sursa foto: Primăria Sectorului 6 - Facebook

Un teren abandonat din Militari, de pe Bulevardul Preciziei, care are o suprafață de peste 6.000 de metri pătrați, a fost transformat într-un spațiu verde. Aici, ADPDU Sector 6 a plantat, în amintirea unor oameni dragi, arbori, arbuști și plante perene.

100 de copaci au coduri QR care spun povești

Primăria Sectorului 6 a transmis, pe Facebook, că terenul se află în Militari, în dreptul stației de metrou Preciziei, iar plantele de aici au fost donate. Împreună cu Asociația Zi de Bine, condusă de Melania Medeleanu, ADPDU Sector 6 a plantat, în amintirea unor oameni care au plecat dintre noi, arbori, arbuști și plante perene.

Avem donat de către asociație chiar și un Ginko Biloba, arborele cel mai vechi care este considerat ca fiind o fosilă vie, încă din Jurasic.

Un număr de 100 de copaci vin cu povești pe care vizitatorii le pot afla dacă scanează codul QR care îi însoțesc.

Plantați în amintire | Sursa foto: Primăria Sectorului 6 - Facebook
Plantați în amintire | Sursa foto: Primăria Sectorului 6 – Facebook

10 copaci, 860 de arbuști decorativi și 3.914 de plante au fost donate și de Asociația CSRNest, plus rulouri de gazon, pergole, bănci și coșuri de gunoi. Totodată, mobilier urban a fost cumpărat și donat pentru amenajarea spațiului verde și de „Zori de bine”.

PS6 s-a ocupat de amenajarea întregului parc, dar și de aleile din marnă.

Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, a declarat următoarele:

Orice proiect de regenerare urbană este binevenit în Sectorul 6. Cu atât mai mult cu cât acesta vine din partea societății civile. Pe noi nu ne costă nimic, iar comunitatea beneficiază de un spațiu curat, amenajat, unde să petreacă timp liber. Am continuat cu Asociația Zi de Bine proiectul de suflet „Plantați în amintire”.

Le mulțumesc reprezentanților asociației că au ales ca în #București să facă treabă alături de noi. Cei de la ADPDU Sector 6 au montat băncile, totemurile, sistemul de irigație și vor avea grijă de noul parc.

Și să nu uităm că #Sectorul6 face parte din Alianța Orașelor Verzi, iar recuperarea spațiilor abandonate este o preocupare a mea permanentă.

Anul trecut, cu ajutorul Melaniei Medeleanu, un teren de 1.742 de metri pătrați a fost redat comunității din Sectorul 6.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies