Parcul Tudor Arghezi va fi cu două hectare mai mare, promite Daniel Băluță. Primarul Sectorului 4 spune că vor apărea locuri de joacă pentru copii

27 sept. 2023
2717 Afișari
Parcul Tudor Arghezi va fi cu două hectare mai mare, promite Daniel Băluță. Primarul Sectorului 4 spune că vor apărea locuri de joacă pentru copii
Parcul Tudor Arghezi va fi cu două hectare mai mare, promite Daniel Băluță. Primarul Sectorului 4 spune că vor apărea locuri de joacă pentru copii | Sursă foto: Facebook-Daniel Băluță

Primarul Sectorului 4 a anunțat că Parcul Tudor Arghezi, realizat pe bulevardul Metalurgiei, va fi extins în perioada următoare. Noul spațiu verde a fost deschis publicului cu doar câteva zile în urmă.

Parcul Tudor Arghezi va fi extins

Cel mai nou parc din București, aflat în Sectorul 4, urmează să fie extins în perioada următoare. Primarul Daniel Băluță le-a transmis bucureștenilor că dorește să mărească suprafața acestuia cu încă 2 hectare.

La acest moment, Parcul Tudor Arghezi are o suprafață totală de 4 hectare, iar în apropierea acestuia se află o zonă cu 14 terenuri de sport, pe care cetățenii le pot utiliza în mod gratuit, oricând doresc. Iată mesajul transmis de edil:

Veste bună pentru copiii Sectorului 4!

Mărim suprafața parcului Tudor Arghezi cu încă două hectare de teren.

De asemenea, Daniel Băluță a transmis că, pentru a face parcul atractiv pentru bucureștenii ce au copii mici, vor fi realizate și locuri de joacă dedicate prichindeilor. Acestea vor dispune de tobogane, leagăne, balansoare, etc.

Facem locuri de joacă pentru cei mici.

Tobogane, leagăne, balansoare, tot ce au nevoie prichindeii noștri pentru a se bucura de copilăria lor.

Parcul Tudor Arghezi ar fi trebuit să fie inaugurat în data de 1 iunie 2023. Cu toate astea, deschiderea a fost amânată, iar bucureștenii au avut acces pe aleile noului parc abia din data de 21 septembrie 2023.

Parcul este dorat cu:

  • Pistă de alergat,
  • Pistă de biciclete,
  • Zone de sport,
  • Fântână arteziană, etc.

Fântâna Florilor a fost realizată pentru a încânta bucureștenii cu spectacole de lumini și culoare pe care îl are și este amplasată aproape de intrare în parc. Aceasta poate fi observată și din Bulevardul Metalurgiei.

Primarul nu a transmis un termen la care vor fi începute lucrările de extindere a spațiului verde, sau cât vor dura acestea.

Cookies