Parcul Tudor Arghezi se extinde cu 4 hectare, promite Daniel Băluță. Acolo urmează să fie amenajate mai multe locuri de joacă

09 apr. 2024
9300 afișări
Parcul Tudor Arghezi se extinde cu 4 hectare, promite Daniel Băluță. Acolo urmează să fie amenajate mai multe locuri de joacă
Parcul Tudor Arghezi se extinde cu 4 hectare, promite Daniel Băluță. Acolo urmează să fie amenajate mai multe locuri de joacă. Sursa foto: captură video Daniel Băluță/ Facebook

Primarul Sectorului 4 a anunțat că Parcul Tudor Arghezi va fi extins cu încă 4 hectare. Recent, Primăria a primit acordul Consiliului General al Municipiului București și urmează ca muncitorii să înceapă lucrările.

Parcul a fost inaugurat în luna septembrie a anului 2023, iar în prezent se întinde pe o suprafață de 4 hectare.

„Gata, este oficial!”

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a anunțat într-o postare pe pagina de Facebook că Parcul Tudor Arghezi se va extinde cu încă 4 hectare.

Edilul le-a transmis bucureștenilor că a primit acordul Consiliului General al Municipiului București și că, în curând, vor începe lucrările.

Băluță mai spune că, după ce proiectul va fi gata, copiii din Sectorul 4 se vor putea bucura de locurile de joacă ce urmează să fie amenajate în Parcul Tudor Arghezi, pe cei 40.000 de metri ce se vor alipi parcului.

Totodată, edilul a publicat și un clip video cu Parcul Tudor Arghezi în prezent:

La acest moment, Parcul Tudor Arghezi are o suprafață totală de 4 hectare, iar în apropierea acestuia se află o zonă cu 14 terenuri de sport, pe care cetățenii le pot utiliza în mod gratuit, oricând doresc.

Parcul Tudor Arghezi ar fi trebuit să fie inaugurat în data de 1 iunie 2023. Cu toate astea, deschiderea a fost amânată, iar bucureștenii au avut acces pe aleile noului parc abia din data de 21 septembrie 2023.

Parcul este dotat cu:

  • Pistă de alergat,
  • Pistă de biciclete,
  • Zone de sport,
  • Fântână arteziană, etc.

Fântâna Florilor a fost realizată pentru a încânta bucureștenii cu spectacole de lumini și culoare pe care îl are și este amplasată aproape de intrare în parc.

Totodată, în interiorul parcului au fost amenajate o plajă ecologică, un spațiu special pentru animalele de companie, precum și o parcare supraetajată de 150 de locuri.

Te-ar putea interesa și:

Cookies