Parcul ”Tudor Arghezi”, cel mai nou parc din București, ce va avea parcare supraetajată, începe să prindă contur

27 apr. 2022
2008 afișări
Parcul ”Tudor Arghezi”, cel mai nou parc din București, ce va avea parcare supraetajată, începe să prindă contur

Pregătiri pentru cel mai nou parc din București, ce va fi construit în carierul Berceni din Sectorul 4, în locul unui teren unde se aruncau la întâmplare gunoaie.

Parcul Tudor Arghezi, cu parcare supraetajată și centru cultural, începe să prindă formă, a anunțat primarul Daniel Băluță pe pagina de Facebook, text însoțit de imagini cu derularea lucrărilor.

Întins pe o suprafață de 27.000 mp, parcul se află la intersecția bulevardului Metalurgiei cu strada Drumul Dealul Bisericii. Parcul, pe care PS4 îl descrie ca pe unul ultra-modern, cu zone de agrement și de promenadă, este ridicat în locul unui teren viran, devenit în timp, depozit de gunoaie, și care a fost expropriat.

În total, amenajarea costă circa 40 milioane lei.

”Plantăm în continuare pomi, electricienii montează cablurile pentru iluminat, iar colegii de la Totul Verde realizează instalațiile de udare automată și pregătesc spațiile verzi. În același timp, lucrăm la fundația parcării supraetajate care va deservi acest obiectiv.”, precizează, miercuri, 27 aprilie, primarul Daniel Băluță.

Cum va arăta la final parcul Tudor Arghezi, denumire dată în urma consultării cu cetățenii

Imagini publicate de Primăria Sectorului 4. Termenul de execuție este de 18 luni, lucrările au început în februarie 2022:

INFORMAȚII despre parc:

  • Accesul pietonal și carosabil va fi amenajat la intersecția bulevardului Metalurgiei cu strada Drumul Dealul Bisericii, într-o zonă aflată în plină dezvoltare urbanistică.
  • Sute de tinere familii, cele mai multe având copii, locuiesc acum în ansamblurile rezidențiale construite în ultima perioadă și au nevoie de o oază de verdeață, în care cei mici să se joace, iar adulții să se relaxeze.
  • Parcul va avea în total o suprafață de circa 27.000 mp, însă o parte din teren va fi ocupată de centrul cultural și parcarea supraetajată, în partea de sud a parcului.
  • Toți copiii din Sectorul 4 vor avea acces la această “oază de cultură”, unde vor putea viziona spectacole de teatru, concerte și vor putea participa la diverse evenimente culturale, precum expoziții de pictură, de fotografie, lansări de carte etc..
  • Totodată, sălile de spectacol vor putea fi puse la dispoziția grădinițelor, școlilor și liceelor din sector, care vor dori să organizeze aici diverse activități artistice, vernisaje, spectacole pentru copii și tineri.

Îți mai recomandăm să citești și:

Cookies