ARHIVA B365

Parcul Tineretului devine traseu montan pentru singura competiţie de Mountain Bike Cross Country

Sambata, 19 octombrie, incepand cu ora 18.30, in Parcul Tineretului (intrarea dinspre Gheorghe Sincai) va incepe aventura de 35 de kilometri (7 tururi de aproximativ 5 km – cel mai bun timp per tura fiind de aproximativ 11 minute). Traseul va fi unul destul de dificil chiar si pentru cei experimentati, presarat cu urcari si coborari abrupte pe iarba, pietris sau scari, iar diferenta de nivel de aproximativ 700 metrire prezintă o adevarata provocare chiar si pentru cei experimentati.

„În acest week-end Mountain Bike-ul pune stapanire pe Parcul Tineretului, transformat in traseu montan pentru cei mai buni 150 de ciclişti din Romania. Chiar daca sunt obisnuiti sa participe mai mult pe trasee montane, organizatorii „Primei Evadari”, cei de la NoMad, au venit cu o alternativa perfecta care sa concureze cu ambientul montan natural, chiar in mijlocul Capitalei”, anunţă organizatorii evenimentului.

Fiind o competitie cu nivel ridicat de dificultate, la start au fost acceptati doar concurenti cu experienta, respectiv cei clasati in primii 15% la Prima Evadare sau in primii 30% la maratoanele montane listate in formularul de inscriere de pe www.redbull.ro/mtb. In ambele cazuri, s-a luat in calcul clasamentul general (masculin/ feminin) al editiilor 2012 sau 2013.

Printre cei care vor lua startul la cea de a doua editie Red Bull MoonTimeBike se numara, pe langa castigatorul de anul trecut, Marius Petrache, si actualul Campion National la Maraton MTB, Kelemen Arpad; Tudor Oprea, care a reprezentat Romania la Jocurile Olimpice de la Atena; Zsuzsa Gyurka, campioana balcanica si de 17 ori campioana nationala si Lucian Logigan, castigatorul de anul acesta de la „Prima Evadare”.

Din zona ciclismului de sosea si-au anuntat deja participarea Marian Frunzeanu si Alex Ciocan. La start se va mai afla si Eduard Grosu, campion national la ciclocros si cel care a reprezentat de curand Romania la Campionatele Mondiale.

Asadar, cei care vor să asiste la această competiţie de Mountain Bike pot merge sambata, incepand cu ora 18.00, în Parcul Tineretului. Intrarea este libera, iar spectatorii isi pot incuraja concurentii preferati nu numai in zona de start si finis (Parcul Tineretului – intrarea dintre Gheorghe Sincai), ci si pe traseu, unde vor exista mai multe zone amenajate.

Fotografii amatori sau profesionisti sunt si ei invitati pentru ca cele mai apreciate fotografii vor fi premiate cu accesorii Think Tank Photo, intr-un concurs foto cu si despre MTB XCO si multa actiune.

La final, concurentii si sustinatorii lor pot revedea cateva dintre experientele concursului intr-un film personalizat obtinut datorita tehnologiei puse la dispozitie de catre iRewind. Secventele inregistrate la punctele de control cu trecerea fiecarui concurent sunt editate automat si distribuite participantilor.

In zona de Start/Finish si online se poate observa evolutia concurentilor care-si instaleaza aplicatia ActiveTracker pe Android.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button