Parcul Tineretului a rămas fără PUZ. L-au anulat judecătorii, anunță Nicușor Dan: Așa s-a dezvoltat Bucureștiul în ultimii 20 de ani

12 apr. 2023
546 Afișari
Parcul Tineretului a rămas fără PUZ. L-au anulat judecătorii, anunță Nicușor Dan: Așa s-a dezvoltat Bucureștiul în ultimii 20 de ani
Instanța a anulat PUZ-ul Parcului Tineretului. Nicușor Dan: Așa s-a dezvoltat Bucureștiul în ultimii 20 de ani

Primarul General al Capitalei a anunțat că PUZ-ul Parcul Tineretului a fost anulat în baza unei acțiuni ce a fost începută în cursul anului 2018. La această acțiune a luat parte Asociația Salvați Bucureștiul împreună cu Fundația Eco Civica.

Parcul Tineretului a rămas fără PUZ – Instanța l-a anulat

Nicușor Dan a transmis, prin intermediul unei postări făcute pe pagina sa de Facebook, că instanța de judecată a dispus anularea PUZ-ului Parcul Tineretului din București. Decizia a fost dată luni, 10 aprilie 2023.

Respectivul PUZ a fost aprobat cu în urma cu 18 ani, în 2005, iar prin intermediul acestuia, zeci de hectare din acest parc au devenit construibile. Astfel că, spațiul verde a fost înlocuit de dezvoltatorii imobiliari cu mai multe construcții.

Așa s-a dezvoltat Bucureștiul în ultimii 20 de ani. Traficul și poluarea pe care le resimțim cu toții sunt consecințele, a declarat Nicușor Dan.

Te-ar mai putea interesa și: 

5 blocuri au fost ridicate în baza PUZ-ului

În urma aprobării respectivului Plan Urbanistic Zonal (PUZ), în aria respectivă din Parcul Tineretului au fost construite 5 blocuri de locuințe. De asemenea, alte două alte două construcții au fost începute în baza aceluiași act. Lucrările pentru acestea au fost oprite de către asociațiile: Salvați Bucureștiul și Fundația Eco Civica.

Există și diferite investiții ce sunt prevăzute de acest Plan Urbanistic Zonal, acestea aflându-se în diferite stadii în instanță, după cum anunță Nicușor Dan.

O altă inițiativă civică de a pornit recent pentru salvarea spațiilor verzi din București este cea pornită de Grupul de Inițiativă Civică IOR – Titan. Asociația dorește să salveze cele 11 hectare din Parcul Alexandru Ioan Cuza ce au fost retrocedate cu ani în urmă.

Această asociație a organizat chiar și o manifestație la finalul lunii martie unde au fost invitați toți bucureștenii îngrijorați, revoltați sau doar curioși de situația cu zona retrocedată din Parcul IOR.

Cookies