Parcul Sfântul Pantelimon, mai bogat cu 500 de arbori şi arbuşti

de:
25 nov. 2013
1 Afișari
Parcul Sfântul Pantelimon, mai bogat cu 500 de arbori şi arbuşti

Elevii au plantat peste 560 de arbori şi arbuşti şi i-au declarat edilului Onţanu că doresc să se alăture şi mai departe Primăriei Sectorului 2 la programele ecologice şi mai ales la plantat de pomi.

Tinerii şi-au exprimat dorinţa ca peste ani să vină în parc cu familia şi copii lor şi să le arate copacii pe care i-au plantat pe vremea când erau elevi.

Acţiunea ecologică a făcut parte din cadrul concursului „Primăvara Şcolilor”, aflat la cea de-a XII-a ediţie, organizat de primarul Neculai Onţanu, iar câştigătorilor le-au fost decernate premii în valoare de 4 milioane lei.

Programul de protejare a mediului s-a bucurat de implicarea în proiectele ecologice a peste 5200 elevi şi a 600 de cadre didactice de la 57 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat din Sectorul 2, cu toţii fiind impulsionaţi să-şi dovedească măiestria în conservarea şi protejarea mediului înconjurător.

În cursul acestui an, elevii s-au întrecut în acţiuni cu tematică ecologică desfăşurate în parcurile Sectorului 2 şi nu numai: programe de conştientizare a bucureştenilor asupra importanţei păstrării şi îngrijirii mediului, plantări de pomi, prezentare de pliante cu îndemnul de a avea grijă de mediu, parade de costume ecologice şi multe alte asemenea activităţi educative.

De asemenea, prin programul „Primăvara Şcolilor” sunt promovate: schimbarea comportamentului elevilor, profesorilor, părinţilor faţă de problema acută pe care o reprezintă deşeurile şi creşterea responsabilităţii faţă de zonele verzi aflate în vecinătatea unităţilor de învăţământ.

Cookies