Parcul Plumbuita ar putea fi reîntregit. PS2 vrea să cumpere cele 4 hectare retrocedate, aflate acum în paragină

27 feb. 2023
1100 afișări
Parcul Plumbuita ar putea fi reîntregit. PS2 vrea să cumpere cele 4 hectare retrocedate, aflate acum în paragină
Parcul Plumbuita ar putea fi reîntregit. PS2 vrea să cumpere cele 4 hectare retrocedate, aflate acum în paragină. Sursa foto: Agerpres

Primăria Sectorului 2 vrea să cumpere cele 4 hectare retrocedate în Parcul Plumbuita și cere permisiunea Primăriei Capitalei. În acest sens, un proiect se află pe ordinea de zi a ședinței CGMB de joi. În prezent, bucata de teren se află în paragină.

PS2 vrea să cumpere cele 4 hectare retrocedate în Parcul Plumbuita

În acest moment, nu a fost stabilit prețul pentru achiziționarea celor 4 hectare retrocedate, în urma unei hotărâri judecătorești din anul 2014, conform HotNews.ro. Negocierile vor începe dacă Primăria Sectorului 2 va primi undă verde din partea Primăriei Capitalei.

Sectorul 2 al Municipiului București dorește reintegrarea acestui imobil-teren în Parcul Plumbuita (aceste suprafețe fiind adiacente) cu scopul reamenajării/ modernizării spațiilor verzi, a zonelor de joacă pentru copii și realizarea unor amenajări specifice activităților cu caracter recreativ și petrecerii timpului liber, având ca rezultat extinderea zonei de agrement și recreere pusă la dispoziția cetățenilor Sectorului 2, se arată în proiectul de hotărâre.

Spațiul verde se află pe str. Plumbuita, nr. 60, Sectorul 2, înscris în cartea funciară nr. 233472, București. Proprietarii celor 4 hectare retrocedate sunt: Bărbulescu Teodora, Coroi Rodica-Eugenia și Hanganu Anca-Maria.

Din evidențele cadastrale ale Capitalei (la nivelul anului 1986), imobilul în speță facea parte dintr-o suprafață de 164858 m. p. – categoria de folosință „parcuri”, ca proprietate de stat, cu posesor de parcelă la data întocmirii evidențelor – Administrația Domeniului Public Sector 2, se mai arată în proiect.

Ședința ordinară a Consiliului General al Muncipiului București a fost convocată de primarul Nicușor Dan. Aceasta va avea loc joi, la data de 2 martie 2023, ora 13:00, la sediul Primăriei Municipiului București. Ședința CGMB se va desfășura cu prezența consilierilor generali în sală și, totodată, va fi transmisă live pe site-ul Primăriei Capitalei, dar și pe pagina de Facebook a instituției.

HOTĂRÂREA privind împuternicirea expresă a Sectorului 2 al Municipiului București în vederea achiziționării, pentru și în numele Municipiului București, a imobilului situat în București, str. Plumbuita, nr.60, Sector 2, înscris în cartea funciară nr. 233472, București, poate fi văzută AICI.

Cookies